x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 8 octombrie 2004

BUSINESS/Info - 8 octombrie 2004

08 Oct 2004   •   00:00
NEMTII MUTA RULMENTII. Din cauza somajului in continua crestere in Germania, companiile locale isi fac planuri de impachetare si delocalizare, comenteaza AFP. Intr-un moment in care preturile materiilor prime sunt in crestere (petrolul si otelul, in special), scopul tuturor companiilor ramane acela de a-si reduce costurile la maximum. Astfel, numarul doi mondial in materie de rulmenti cu bile, compania FAG Kugelfischer, intentioneaza sa inchida, pana in 2006, o uzina din Germania, care are 673 de angajati, si sa transfere productia in Romania sau Ungaria.

INVESTITII. Grupul anglo-indian LNM, cel de-al doilea mare producator de otel din lume si grupul cu cea mai mare extindere globala din industrie, va investi peste un miliard de dolari in companiile sale din Europa Centrala si de Est. Scopul investitiilor, care se vor intinde pe o perioada de trei-cinci ani, este cresterea eficientei si profitabilitatii societatilor, a declarat Roeland Baan, CEO LNM pentru Europa Centrala si de Est. Astfel, capacitatile de productie din Europa Centrala si de Est ale Grupului vor fi orientate catre produse cu valoare adaugata superioara si profitabilitate ridicata. Roeland Baan a mai afirmat ca finantarea investitiilor se va face cu ajutorul resurselor LNM. Grupul industrial patronat de mogulul otelului Lakshmi Mittal se pregateste de asemenea si pentru privatizarea Huta Czestochowa din Polonia si a Vitkovice Steel din Cehia. (Vlad Matei)

MESERIASI DE LUX. "Dezvoltarea mediului de afaceri din Romania reclama tot mai mult ca profesionistii din domeniul managementului riscului sa-si faca simtita mai mult prezenta public, necesitatea crescand si din cauza ingrijorarilor unor autoritati de reglementare cum sunt Banca Nationala sau CNVM", a declarat Oana Petrescu, partener la Ernst & Young Romania si membru fondator al Asociatiei de Managementul Riscului din Romania (AMRR). Asociatia urmeaza sa capete personalitate juridica in zilele urmatoare si reuneste profesionisti din domeniu, care lucreaza pentru companii cu nume sonore romane si straine, cum sunt General Electric Financial, Marsh, Rompetrol, BRM, Banca Romaneasca, Scoala Doctorala de Finante si Banci DOFIN, Pricewaterhouse Coopers si Ernst & Young Romania. AMRR urmeaza sa se afilieze la Asociatia Internationala a Profesionistilor in Managementul Riscului (PRMIA), care, impreuna cu BRM Business Consulting, contribuie la organizarea Risk Management Forum 2004, programat la Bucuresti intre 12 si 15 octombrie. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic