x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Pedro Rocha, cercetat pentru corupție, a fost ales președinte al Federației Spaniole de Fotbal

Pedro Rocha, cercetat pentru corupție, a fost ales președinte al Federației Spaniole de Fotbal

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2024   •   20:01
Pedro Rocha, cercetat pentru corupție, a fost ales președinte al Federației Spaniole de Fotbal
Sursa foto: Hepta

Pedro Rocha a fost ales președinte al Federației Spaniole de Fotbal, deși este cercetat într-o anchetă de corupție. El a fost președinte interimar, după ce Luis Rubiales a demisionat în urma scandalului iscat după ce a sărutat o jucătoare.

Pedro Rocha a fost ales vineri președinte al Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), deși este cercetat într-o anchetă de corupție.

Rocha a ocupat funcția de președinte interimar după ce Luis Rubiales a demisionat în septembrie, în urma scandalului iscat după ce a sărutat-o pe jucătoarea Jenni Hermoso, fără consimțământul acesteia, la Cupa Mondială feminină, fapt care a dus la o suspendare din partea FIFA, relatează Reuters.

"Pedro Rocha a fost ales președinte al RFEF după ce a primit sprijinul majorității membrilor adunării acestei instituții care guvernează fotbalul spaniol", se arată într-un comunicat al federației.

Pe de altă parte, Guvernul spaniol a declarat joi că va desemna un comitet special pentru a supraveghea federația de fotbal, afectată de scandaluri, după ce poliția spaniolă a percheziționat sediul RFEF în cadrul unei anchete de corupție în luna martie.

Rocha, care a fost pus sub anchetă de un judecător în această lună după ce a depus mărturie în calitate de martor în instanță, a declarat la 16 aprilie că nu are "nicio cunoștință și, prin urmare, nicio responsabilitate pentru faptele care fac obiectul anchetei".

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Pedro Rocha