TOP • 20 DE OFERTE PROFESIONALE INEDITE.
În primele săptămâni din 2009, companiile româneşti şi-au mai temperat
apetitul pentru angajări, dar imaginaţia le merge din plin în privinţa
numelor de joburi.
Unele denumiri sunt derivate din termeni tehnici, împrumutaţi recent din engleză. Altele sunt pur şi simplu născocirile unor patroni care au un mod aparte de abordare a limbii române.
O firmă angajează "inginer structurist". Printre responsabilităţi se numără "realizarea SF PT DDE", iar candidatul ideal trebuie să fie amabil şi să aibă imaginaţie. Probabil, pentru a-şi imagina ce trebuie să facă. Se caută de asemenea un "meteorolog aeronautic prognozist", care "desfăşoară activităţi operaţionale specifice domeniului meteorologiei aeronautice". O firmă vrea să angajeze un "monitor studii de bioechivalenţă", iar alta doreşte "sudori substrat de flux" şi "sudori TIG", pentru Italia.
IDENTIFICATORUL. Un job interesant e şi cel de "identificator piese auto", pentru care e nevoie de "cunoştinţe de engleză" şi de "politeţe". Dacă munca de identificator nu vă tentează, încercaţi o carieră de "devizist service auto", trebuie doar să cunoaşteţi programul Audatex. Dacă nici asta nu merge, încercaţi meseria de "tehnician PIF". Dacă aveţi răbdare, aflaţi că PIF vine de la "punere în funcţiune". Un "mecanic presator anvelope" trebuie să aibă disponibilitate de deplasare în afara Bucureştiului şi, probabil pentru că va lucra cu anvelope de stivuitoare, trebuie să fie o persoană ordonată. "Facturistul" pe care vrea să-l angajeze un SRL e angajatul care scrie facturi şi trebuie să fie rezistent la stres.
IMAGINAŢIE. Un "responsabil de teren" trebuie să fie o "persoană dinamică". Nici o legătură cu imobiliarele. El sau ea trebuie "să contabilizeze lunar situaţia aparatelor de jocuri de noroc din locaţiile firmei, să înlocuiască în caz de avariere butoane, yale etc". Un loc de muncă destul de rar e cel de "shipfitter", omul care se ocupă de componentele metalice la construcţiile de nave. Şi un job banal poate părea interesant dacă e în engleză, cred unii. "Doorman"-ul pe care îl angajează un cazinou e un uşier obişnuit.
Pentru a deveni "jonctor" şi "linior", "experienţa în telecomunicaţii şi seriozitatea sunt aproape suficiente", iar "demostratorul" e, bineînţeles, cineva care are ca primă responsabilitate "demonstrarea practică a aplicării/utilizării produselor blocuri ceramice/alte produse de zidărie, la clienţi, pe şantiere, la târguri şi expoziţii". O firmă caută "de urgenţă", pentru Germania, "detensionatori tablă". Alţii caută "spălător auto fără apă". Poate că apa intră ca beneficiu în pachetul salarial. O firmă are nevoie de un sau de o "barista" care să ofere publicului freshuri de fructe şi legume, deşi barista e de fapt un expert în prepararea de băuturi pe bază de espresso. Ultimul job cu nume inedit pe care l-am selectat e "Animator Profesor Trăsnit". Pentru asta e nevoie de "bune capacităţi de comunicare cu copii, dragoste faţă de ei" şi "capacitatea de a juca mici piese amuzante", cu "seriozitate şi spontaneitate".
Citește pe Antena3.ro