x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Voluntari in Legiunea Straina

Voluntari in Legiunea Straina

08 Feb 2005   •   00:00

LOCURI DE MUNCA
ARMATA - Legionarii pot obtine cetatenie franceza Venituri mari, posibilitatea obtinerii cetateniei franceze, dar si pericol, adrenalina si un loc de munca invaluit in mister. Contractele celor care vor sa se inroleze in Legiunea Straina sunt pe o perioada de minimum cinci ani, cu posibilitate de prelungire.
CRISTIAN PETRU

INSTRUCTIE. Trupele Legiunii Straine participa la antrenamente in toata lumea
Adrenalina, sansa obtinerii cetateniei franceze, dar si a unor castiguri mari i-a facut pe multi tineri sa se inroleze in Legiunea straina. Invaluita in mister, Legiunea este o trupa profesionista de soldati care apartine armatei franceze si indeplineste aceleasi misiuni si beneficiaza de acelasi echipament militar ca orice unitate din armata franceza. Se pot angaja in Legiune barbati de orice nationalite, de orice rasa, de orice religie. Legionarii nu sunt nici o trupa de mercenari, nici o trupa de oameni certati cu legea, ci soldati de elita. Ei sunt pregatiti in permanenta sa serveasca in orice loc (in Europa sau in orice alt continent).

CONDITII. Cine doreste sa se angajeze la Legiune trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 17 si 40 de ani (in cazul celor care nu sunt majori este nevoie de o autorizatie semnata de unul dintre parinti sau tutore), sa fie sanator. Nu este necesara cunoasterea limbii franceze, deoarece aceasta va fi invatata in Legiune. Contractul are o durata de cinci ani, iar angajarea la Legiune se poate face in orice moment. Cand cineva vrea sa se angajeze, este supus mai intai unei vizite medicale, iar apoi va sustine mai multe examene, alte examinari medicale. Cei care trec de aceste teste vor semna un contract pe durata a cinci ani. Voluntarul va incepe apoi instructia militara de baza, timp de 14 saptamani, iar apoi va servi in unul din regimentele straine. In functie de capacitatile sale fizice, intelectuale, de starea sanatatii sale, de capacitatea sa de a comanda, de felul cum se comporta in timpul serviciului, legionarul poate deveni caporal, sergent sau plutonier.

MESERII. In timpul contractului, legionarul poate sa invete una din specialitatile (meseriile) urmatoare, in functie de nevoile Legiunii Straine: secretar, dactilograf, contabil, magaziner, operator radio, mecanic radio, centralist, telefonist, sofer de masina mica, de camion, de autobuz, de tanc, de buldozer. De asemenea, se mai poate specializa ca zidar, electrician, tamplar, vopsitor, mecanic Diesel, electrician auto, sudor, vopsitor auto, carosier, lacatus pentru reparatie de armament, muzicant, infirmier, bucatar, fotograf, desenator, instructor de educatie fizica, informatician, specialist inot la mare adancime, tipograf, etc.

REANGAJARE SAU PENSIE
Cand a terminat contractul, legionarul poate sa redevina civil sau poate sa se reangajeze pe 6 luni, un an, 2 ani sau 3 ani. El poate sa continue contractele pana la 15 ani sau mai mult. Cei care stau 15 ani in Legiune au dreptul la pensie, care va fi platita in Franta sau in orice alta tara. In timpul contractului, legionarul este intretinut de statul francez, iar soldele si primele pot fi considerate economii. Dupa trei ani si jumatate de contract, un legionar strain poate sa faca o cerere pentru cetatenie franceza si are dreptul sa ramana in Franta. De asemenea, in momentul in care voluntarul isi termina contractul, Legiunea Straina poate sa-l ajute sa gaseasca un serviciu civil. Pentru mai multe detalii, puteti consulta adresa de Internet a Ambasadei Frantei in Romania, www.ambafrance-ro.org sau site-ul www.legionetrangere.fr.
×
Subiecte în articol: cariera