x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Premiera tv - "Un caz de disparitie"

Premiera tv - "Un caz de disparitie"

de Adriana V. Paduraru    |    24 Noi 2005   •   00:00
Premiera tv  -  "Un caz de disparitie"

Antena 1 prezinta vineri si duminica, de la ora 20:30, respectiv 21:30, un thriller politist inspirat dintr-un caz real, cel al unei familii din Mangalia.

Antena 1 prezinta vineri si duminica, de la ora 20:30, respectiv 21:30, un thriller politist inspirat dintr-un caz real, cel al unei familii din Mangalia.

"Un caz de disparitie" este primul thriller politist produs in Romania special pentru televiziune. Nerecomandat cardiacilor, filmul este inspirat din cazul cutremurator al unei familii din Mangalia, disparuta in 2004. Dupa cateva saptamani de cautari, au fost gasite cadavrele celor trei membri: sot, sotie si o fetita.

DISTRIBUTIE. In rolurile principale au fost distribuite cateva nume sonore: Diana Munteanu, Jojo, Tania Filip, Andi Vasluianu, Razvan Oprea, Ion Haiduc, iar regia este semnata de Dan Paduraru.

Rolul politistului este interpretat de Andrei Vasluianu (cunoscut din filmele "Furia" si "Milionari de week-end"). Andrei joaca si in filmul turnat in Romania de Francis Ford Coppola. Personajul pe care Vasluianu il interpreteaza in thriller-ul de la Antena 1 incearca sa descurce itele extrem de incurcate ale unei istorii dramatice. El este ajutat in misiunea sa de Diana Munteanu, care joaca rolul politistei Dana. Desi are un look inedit, telespectatorii o vor recunoaste in aceasta miniserie si pe Catalina Ionescu (alias Jojo). "A fost o provocare, intrucat e un personaj absolut diferit de tot ceea ce am interpretat eu pana acum", a caracterizat vedeta Antenei 1 rolul pe care il joaca.

PREMIERA. Filmul marcheaza si o premiera tehnica in Romania: sunetul este prelucrat cu o aparatura de ultima generatie, cu care se lucreaza in studiouri celebre ale lumii, precum "Universal". Echipa de sunetisti condusa de Horia Murgu a folosit tehnologia ultraperformanta a sistemului HDV, care reda sunetul si imaginea cu o acuratete impecabila.

Nume cunoscut in cinematografia romaneasca (domeniu in care a colaborat cu regizori ca Sergiu Nicolaescu, Lucian Pintilie si Dan Pita), Dan Paduraru a regizat 36 de filme de lung metraj. De asemenea, Paduraru este regizorul artistic al show-ului Divertis. Tot el semneaza si scenariul miniseriei, alaturi de cunoscutul Teodor Denis Dinulescu. "Avem un scenariu foarte bun, cu o actiune care va tine audienta cu sufletul la gura, drept pentru care nu il recomand inimilor slabe, si o echipa exceptionala. Am motive sa cred ca va fi un succes!", a declarat regizorul.

RECOMANDARE
"Avem un scenariu foarte bun, cu o actiune care va tine audienta cu sufletul la gura, drept pentru care nu il recomand inimilor slabe, si o echipa exceptionala. Am motive sa cred ca va fi un succes!" - Dan Paduraru, regizor
×
Subiecte în articol: arte