Povestea lui Moş Crăciun şi un interviu exclusiv şi inedit cu acesta, cântece şi colinde de sărbători, reţete specifice, jocuri şi poveşti cu elfi, sfaturi practice şi noi idei pentru decoraţiuni spectaculoase - găsiţi toate acestea într-una dintre cele mai cuprinzătoare enciclopedii ale Crăciunului, o carte numai bună de pus sub brad! Această carte cuprinde spiritul Crăciunului - un prilej de bucurie pentru întreaga familie! Volum apărut la Editura Litera.
Aventurile lui Pionocchio
Ca multor băieţaşi, lui Pinocchio îi place să facă numai trăsnăi, să nu-şi asculte părinţii, să chiulească de la şcoală şi să nu muncească. Ca mulţi băieţi obişnuiţi, Pinocchio face doar ce-i place, fără a se gândi la consecinţe. Însă eroul acestei poveşti nu este un băieţel oarecare. Şi, cu siguranţă, nu este unul obişnuit. De fapt, nici nu este un băiat. Având un cap făcut din lemn şi trupul lui fiind cioplit dintr-un buştean năzdrăvan, Pinocchio este o marionetă. Ba, mai mult, o marionetă neastâmpărată! Autorul Carlo Collodi şi ilustratorul Roberto Innocenti oferă cititorilor o călătorie extraordinară şi plină de imaginaţie cu această poveste clasică a unei marionete egoiste al cărei comportament necuviincios o duce dintr-o nenorocire în alta - de la a-şi arde picioarele până la a fi spânzurată într-un copac, de la a fi legată cu lanţul de o cuşcă până la a fi înghiţită de un monstru marin. În final ademenit de promisiunea de a deveni un băiat ”adevărat”, cu condiţia să-şi schimbe năravurile, Pinocchio încearcă să devină cuminte. Dar, oare, faptele lui bune nu vin prea târziu? Volum apărut la Editura Litera.
Două reeditări de excepţie, ambele aparţinând lui J.R.R. Tolkien ne pun imaginaţia la încercare
Aşadar faceţi cunoştinţă cu:
Hobbitul
Aceasta este povestea despre cum un Baggins a avut o aventură şi s-a trezit că face şi zice lucruri cu totul şi cu totul neaşteptate... Bilbo Baggins este un hobbit care se bucură de o viaţă confortabilă, lipsită de mari ambiţii şi care arareori face drumuri mai lungi decât cele până în cămara lui. Viaţa lui calmă este deranjată de apariţia vrăjitorului Gandalf şi a treisprezece gnomi. Aceştia vor să-l ia cu ei într-o aventură "într-acolo şi din nou înapoi", căci au un plan cum să fure comoara lui Smaug, un dragon uriaş şi extrem de periculos... Preludiu la trilogia "Stapânul Inelelor", "Hobbitul" s-a vândut în milioane de exemplare de la publicarea sa în 1937, devenind una dintre cele mai îndrăgite şi iubite cărţi ale secolului XX.
Scrisori de la Moş Crăciun
În luna decembrie, John, Michael, Christopher şi Priscilla, copiii lui J.R.R. Tolkien, aşteptau cu nerăbdare plicurile acoperite de zăpadă purtând timbre de la Polul Nord. Înăuntrul lor descopereau câte o scrisorică având un scris tremurat, însoţită de nişte superbe desene în culori sau, uneori, doar de nişte schiţe. Aceste scrisori veneau chiar de la Moş Crăciun. Scrisorile lui Moş Crăciun ascundeau minunatele poveşti de la Polul Nord: Cum au fugit toţi renii împânzind întregul Pol Nord, cum ursul-polar s-a căţărat pe vârful Polului ca să caute gluga Moşului, dar Polul s-a rupt la mijloc şi a căzut pe acoperişul casei lui Moş Crăciun, iar bietul urs a aterizat direct în sufrageria Moşului, cum s-a sfărâmat luna în patru bucăţi, stelele desprinzându-se de la locul lor, Omul-din-Lună căzând în grădina din spatele casei lui Moş Crăciun. Veţi afla şi despre un teribil război, şi despre nenumăratele necazuri pe care hoardele de goblini le-au pricinuit Moşului şi ajutoarelor lui....
Ambele volume au apărut la Editura Rao
Enciclopedia Crăciunului
O lucrare serioasă, în care importante nu sunt neapărat pozele, ci informaţia. Ştiaţi că... În Germania şi în America, "murătura de Crăciun" nu este o murătură...Că în Anglia, "mâţa-n colţ" nu este o pisică ce stă în colţ...Că în unele regiuni din Franţa, darurile nu sunt aduse de Moş Crăciun, ci de Tante Aria...
Craciunul înfierbântă de veacuri imaginaţia oamenilor, care au creat mii de obiceiuri şi de obiecte pentru a sărbători Naşterea Domnului. “Enciclopedia Craciunului” face un inventar irezistibil al acestora. În articole bine documentate, care ne poartă în vremuri apuse, dar şi în prezent, volumul trece în revistă filme, cărţi şi cântece care au inveselit atmosfera magică a Crăciunului. Pentru farmecul lui stau mărturie şi ilustraţiile. Aşadar, ocolul lumii într-o carte numai bună de pus sub brad, în seara de ajun...Volum apărut la Editura Nemira.
Bunele maniere pentru copii
Ţi-e frică să-ţi laşi copilul în vizită la un prieten, de teamă să nu fie nepoliticos? Te gândeşti de două ori înainte de a-l lua cu tine la un eveniment? Nu ştii dacă se comportă aşa cum se cuvine atunci când interacţionează în mediul on-line? Învaţă-l pe copilul tău o manieră pe zi! În cartea de faţă, vei găsi sfaturi utile pentru o mulţime de împrejurări din viaţa de zi cu zi, în care politeţea spune foarte mult despre educaţia primită în familie. Autoarea nu uită să trateze problema comunicării digitale, care cel mai adesea scapă de sub controlul părinţilor.
Învaţă-l pe copilul tău o manieră pe zi şi, până la sfârşitul anului, acesta va şti, printre multe altele: cum trebuie să se comporte atunci când se află într-o vizită, cum să transmită mulţumiri sau cum se cuvine să primească un cadou sau să facă un compliment. Volum apărut la Editura Corint.
Istoria lumii
Fără o cunoaştere a datelor, istoria rămâne o simplă speculaţie. Fără o clasificare a acestor date în cadrul unor corelaţii, istoria rămâne ştiinţă abstractă. Structurat pe epoci, teme şi secţiuni, cu bogate tabele cronologice şi sinteze, volumul cuprinde toate datele importante ale istoriei, oferind cititorului un excelent instrument pentru studiul istoriei dintr-o perspectivă simplă şi originală, surprinzând toate elementele esenţiale pentru o înţelegere deplină şi complexă a istoriei omenirii.
Volum apărut la Editura All.
Istoria Universală
Cartea (de fapt primul volum dintr-o serie de mai multe) conţine un studiu cronologic amănunţit al existenţei omului pe pământ, încă de la originile sale. Datele şi analizele istorice sunt susţinute de un bogat material grafic, de hărţi, scheme şi ilustraţii tipărite în condiţii tehnice excelente.
Acest prim volum, Preistoria şi Antichitatea, urmăreşte în detaliu rolul invenţiilor tehnice în apariţia lui Homo sapiens şi importanţa primelor instituţii sociale pentru naşterea marilor imperii din Antichitate. Descoperirea utilităţii aşchiei rezultate din cioplirea pietrei şi realizarea vaselor campaniforme, conturarea primelor rituri de trecere şi închegarea comunităţilor pe văile râurilor reprezintă tot atâtea etape în evoluţia hominizilor către revoluţionarele epoci ale fierului şi bronzului şi către splendoarea şi măreţia primelor culturi scrise. Sedentarizarea creează valori şi instituţii sociale, multe dintre acestea valabile până astăzi, dar şi primele deteriorări ireversibile ale mediului înconjurător şi ale relaţiilor interumane. Marile conflicte se vor naşte în acelaşi creuzet cu marile opere de cultură, stând deopotrivă mărturie pentru uriaşele deplasări şi întâlniri ale populaţiilor umane.
Volum apărut la Editura All.
Citește pe Antena3.ro