x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Polanski califică mişcarea #MeToo drept "o isterie colectivă"

Polanski califică mişcarea #MeToo drept "o isterie colectivă"

08 Mai 2018   •   22:00
Polanski califică mişcarea #MeToo drept "o isterie colectivă"

Celebrul şi controversatul cineast franco-polonez Roman Polanski a calificat mişcarea #MeToo drept o formă de "isterie colectivă" şi o manifestare de ipocrizie, în cadrul unui interviu publicat în ediţia poloneză a săptămânalului Newsweek, transmite marţi AFP.

"Mi se pare că este o isterie colectivă, de genul celor care lovesc societatea din când în când", a comentat regizorul în vârstă de 84 de ani.

Regizorul a fost intervievat cu privire la mişcarea împotriva hărţuirilor sexuale înainte ca Academia americană de Film să-l excludă din rândurile sale, la 3 mai, pentru acuzaţiile privind relaţiile sexuale ilegale cu o minoră în vârstă de 13 ani petrecute în 1977.

Astfel de fenomene "pot lua turnuri mult mai dramatice, aşa cum s-a întâmplat cu Revoluţia Franceză sau cu Noaptea Sfântului Bartolomeu din Franţa (masacrul protestanţilor de către catolici în 1572 n.r.) (...) Toţi, împinşi în special de frică, se străduiesc să se alăture acestei mişcări. Atunci când observ acest lucru, îmi aduc aminte de moartea unui lider nord-coreean mult iubit, care i-a făcut pe toţi să plângă în hohote, iar unii plângeau aşa de tare că nu se mai puteau abţine din râs".

Jurnalistul care i-a luat acest interviu l-a întrebat pe Polanski dacă este vorba de ipocrizie. "Cred că este vorba doar de ipocrizie", a venit prompt răspunsul regizorului.AGERPRES

×
Subiecte în articol: roman polanski