x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Pe 5 iunie, Zoli Toth Project este “Bach in ShowBiz”

Pe 5 iunie, Zoli Toth Project este “Bach in ShowBiz”

de Alex Revenco    |    02 Iun 2014   •   17:04
Pe 5 iunie, Zoli Toth Project este “Bach in ShowBiz”

Sala Radio găzduieşte joi, 5 iunie, un spectacol extraordinar cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach completat cu un show unic de proiecţii 3D marca “Les Ateliers Nomad”. Este ultimul concert din turneul “Bach in ShowBiz 2014”, început pe 30 aprilie (la Ploieşti), care a cuprins marile oraşe ale ţării, Timişoara, Craiova, Cluj, Sibiu, Braşov etc.

Iată ce spune Zoli despre “Bach In Showbiz”: “este cel mai nou şi avangardist proiect de fusion din România. Împreună cu Adrian Enescu am selectat 15 teme din muzica lui J. S. Bach şi le-am transformat în hituri de pop, jazz şi rock. Toată muzica este cântată de către Zoli Toth Project, adică patru instrumentişti care cântă la diferite instrumente de percuţie (n-am uitat nici de butoaie , vioară şi violoncel. Combinăm muzica acustică cu cea electronică, clasicul cu jazz, pop şi rock şi totul este acompaniat de proiecţii video 3D”. Zoli Toth Project înseamnă: Zoli Toth -  marimbă/ vibrafon, Amalia Gîscă- vioară, Flamnia Nastai- violoncel, Bogdan Pop- percuţie.

Spectacolul de la Sala Radio începe la ora 19.00, durează 75 de minute şi  cuprinde variatiuni pe teme de J. S. Bach, pe muzica lui Adrian Enescu: Intro, Passacaglia, Fuga XX, Coral Cantata 147, Preludiu XX, Aria – Adagio, Preludiu XVI, Variatiunile Goldberg – Aria, Sarabanda – FrenchSuite #2, 
Prelude – CelloSuite #1, Coral 40 – Johannes Passion
, Coral Cantata 140, 
Invenţiunea XIII Preludiu X, 
Preludiu XXII.
Despre colaborarea cu Adrian Enescu, Zoli Toth a spus: “Adrian Enescu a lucrat  un an de zile la muzica pentru acest spectacol. A fost şi este o colaborare de care mă bucur extrem de mult. Cred că şi lui i se potriveşte foarte bine acest gen de proiect în acelaşi timp de sinteză şi de creaţie. Abia aştept să ascultaţi rezultatul muncii noastre”.

×
Subiecte în articol: Zoli Toth Project