x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Trafic record pe site-ul Festivalului Enescu

Trafic record pe site-ul Festivalului Enescu

03 Sep 2013   •   18:48
Trafic record pe site-ul Festivalului Enescu

Noul site al Festivalului Internaţional ”George Enescu”, www.festivalenescu.ro, a înregistrat, la 24 de ore de la începerea evenimentului, un trafic record de 12.000 de utilizatori. Dintre aceştia, 23% au intrat pe site de pe telefoane mobile şi de pe tablete, iar 77% de pe calculatoare, transmite Biroul de presă al festivalului. Pentru comparaţie, în cursul lunii august s-au înregistrat peste 100.000 de vizite. În august, repartiţia accesărilor a fost: 82% de pe desktop-uri şi în proporţie de 18% de pe telefoanele mobile.

Site-ul a fost modernizat special pentru ediţia 2013. Desigur, s-a păstrat linia modernă inaugurată la ediţia trecută, dar au fost reconstruite design-ul şi structura meniului. Au apărut noi secţiuni în site. Site-ul îşi adaptează conţinutul în funcţie de tipul de ecran de pe care este accesat.

În adâncime, site-ul a fost reconstruit integral într-o nouă tehnologie, “Ruby on Rails”, şi găzduit “într-un mediu cloud”, ceea ce permite “o elasticitate a puterii de calcul”. Pe durata desfăşurării festivalului, organizatorii estimează o creştere foarte mare a traficului, iar noua platformă poate susţine vârfurile de trafic.
 
De pe site, de la adresa www.festivalenescu.ro/app  utilizatorii de telefoane smart – Android şi IOS – pot să descarce gratuit aplicaţia lansată pentru actuala ediţie.

×
Subiecte în articol: Festivalul George Enescu