x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi s-a prăbușit. Șeful statului are leziuni grave

UPDATE Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi s-a prăbușit. Șeful statului are leziuni grave

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2024   •   16:47
UPDATE Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi s-a prăbușit. Șeful statului are leziuni grave

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi s-ar fi prăbușit, a anunțat duminică televiziunea de stat iraniană.

UPDATE Un jurnallist iranian, Farid Moddarresi, a transmis că președintele Ebrahim Raisi are leziuni grave, fiind o primă confirmare că există un contact cu acesta, după ce elicopterul său s-a prăbușit.

„Potrivit surselor mele de încredere, care au arătat în mod repetat că vestea lor este adevărată, m-au informat: Excelența Sa Ebrahim Raisi, Președintele, a suferit leziuni fizice grave și foarte grave în accidentul recent al elicopterului care îl transporta pe el și însoțitorii săi. Unii dintre tovarășii mei au murit, dar încă nu știu despre situația lui Amir Abdolhiyan, ministrul Afacerilor Externe, și a lui Al Hashem, imamul din Tabriz, și Rahmati, guvernatorul Azarbaijanului de Est”, a postat jurnalistul iranian Farid Moddarresi în presa arabă.

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi s-a prăbușit, a anunțat duminică televiziunea de stat iraniană.

Presa iraniană a furnizat rapoarte contradictorii cu privire la incident.

40 de echipe de căutare au fost desfășurate pentru a căuta elicopterul dispărut.

Liderul iranian, ayatollahul Khamenei, a organizat o ședință de urgență a Consiliului de Securitate al țării, după informații despre prăbușirea elicopterului lui Raisi.

Locul incidentului este în zona Pirdawood din Varzeghan, dar locația exactă este încă necunoscută.

Oamenii din orașul iranian Mashhad s-au adunat să se roage pentru președintele Ebrahim Raisi, în timp ce țara așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă el și miniștrii cu care acesta călătorea vor fi găsiți.

ȘTIRE INIȚIALĂ  Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi s-ar fi prăbușit, a anunțat duminică televiziunea de stat iraniană. Echipele de salvare se îndreaptă spre locul respectiv. Presa iraniană a furnizat rapoarte contradictorii cu privire la incident.

Potrivit agențiilor de presă iraniene, elicopterul care îl transporta pe președintele iranian era într-un convoi de alte trei elicoptere .

Unul dintre elicopterele din convoiul care îl însoțea pe președintele iranian Ebrahim Raissi, s-a prăbușit, a anunțat Reuters, potrivit televiziunii iraniene. Deocamdată nu s-a precizat dacă președintele iranian se afla la bordul acestui elicopter sau al altuia.

Potrivit agenției Tasnim, accidentul a avut loc deasupra Azerbaidjanului iranian, o regiune din nord-vestul Iranului.

Potrivit agenției de presă a Republicii Islamice, IRNA, accidentul s-a produs în timp ce elicopterul ateriza în condiții îngreunate de vreme și ceață. IRNA relatează că președintele Raissi era însoțit în elicopter de ministrul iranian de Externe, Hossein Amir Abdollahian, și de guvernatorul regiunii iraniene din Azerbaidjanul de Est. Președintele mergea acolo pentru a inaugura un baraj.

Niciuna dintre aceste informații nu a fost confirmată oficial.

×
Subiecte în articol: iran elicopter ebrahim raisi pragusit