x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Agresiva Rusie anunţă că se apără...

Agresiva Rusie anunţă că se apără...

de Radu Tudor    |    06 Mai 2016   •   07:50
Agresiva Rusie anunţă că se apără...

Citesc o ştire: Rusia va fi obligată să recurgă la măsuri de retorsiune dacă NATO va decide să desfăşoare patru batalioane în Polonia şi statele baltice, a declarat miercuri un responsabil din MAE rus. Şi nu încetez să mă minunez.

Tupeul sovietic al Rusiei se manifestă plenar în faţa opiniei publice internaţionale, stupefiată de acest dublu limbaj permanent. După ce în 2008 trupele Moscovei au intrat ilegal pe teritoriul statului independent Georgia, asasinând sute de georgieni. A urmat invazia din estul Ucrainei unde au fost ucisi 6.000 de militari şi civili. Apoi anexarea ilegală a Crimeei, teritoriu al statului independent Ucraina, recunoscut în graniţele sale de ONU şi toţi actorii internaţionali. După care a urmat doborârea unui avion comercial cu 300 de pasageri la bord, toţi asasinaţi de o rachetă rusească.

Aceste crime pe bandă rulantă săvârşite de Rusia au pus în gardă spaţiul european civilizat să se apere. Să ia măsuri pentru întărirea securităţii lor, în special a ţărilor UE şi NATO din Estul Europei: România, Polonia, ţările baltice.

După ce s-a transformat în cel mai temut agresor militar al continentului, Moscova face un gest tipic şmenarilor de zonele rău famate ale oricărui oraş mare: afirmă că îşi întăreşte apărarea la graniţa sa de vest pentru că occidentalii se apără la est.

Cine a lansat agresiunile militare? Cine fură teritoriile unor state independente aşa cum făcea decenii întregi Stalin? Cine menţine enclave militarizate finanţate şi înarmate pe teritoriile statelor independente Moldova, Georgia, Ucraina?

România, ca stat membru NATO, împreună cu cei 27 de aliaţi ai săi, îşi va întări apărarea şi va genera o atitudine descurajantă la adresa Rusiei, care devine un pericol real pentru orice ţară civilizată ce ţine la integritatea sa teritorială şi la protejarea populaţiei.

×