x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Argumentul FORTE numit Nicolița Simionescu!

Argumentul FORTE numit Nicolița Simionescu!

de Serban Cionoff    |    05 Oct 2017   •   09:55
Argumentul FORTE numit Nicolița Simionescu!

Umblă vorba în târg cum să multimedaliatei campioane a anticorupției  carpato-pontico-dâmbovițene, Laura Codruța Kovesi, i se pregătește un post de procuror european, funcție ce ar urma să fie înființată într-un viitor cât mai apropiat. Câți sorți de izbândă are  acest zvon urmează să mai vedem, pentru că ceva în genul acesta a mai circulat cu câțiva ani în urmă, dar, nici până acum, nu s-a confirmat. Din ce cauză,atunci, în 2015, nu a fost căftănită în această înaltă demnitate doamna pe care publicații din lumea bună a democrațiilor consolidate au botezat-o „cea mai puternică femeie’’, nu am cunoștință. Fapt este că ideea a fost readusă în discuție de către Sorin Roșca Stănescu, fiind întărită cu precizarea că informația provine din surse sigure, mai precis de la ambasada unui stat fanion al Uniunii Europene.

Incontestabil, în cazul în care subiectul se va redeschide, Laura Codruța Kovesi ar putea avea serioase șanse să capete aceste caftan,  știute fiind aprecierile înflăcărate pe care le-au exprimat și le exprimă despre performanțele sale inegalabile ambasadori ai unor state membre ale UE. State al căror cuvânt contează foarte mult în deciziile forurilor  comunitare. Înalte aprecieri cărora li se alătură repetatele declarații și demersuri ale ambasadorului Statelor Unite, fapt care, indiscutabil, va atârna foarte greu în balanță. Cât privește modul în care se vor poziționa europarlamentarii români în cazul în care li se va cere părerea, aici chiar că nu îmi mai fac mari griji! Cel puțin atâta vreme cât, încă, șușotelile procuroarei Monica Macovei- patentată susținătoare și promotoare a șefei DNA- sunt ascultate și crezute, sută-la sută, de către anumite personalități marcante ale uniunii.

  S-ar prea putea, însă, ca ideea să nu întrunească majoritatea absolută a opțiunilor europarlamentarilor noștri. Care, cu la o adică, ar putea să aducă nu puține și deloc neglijabile dovezi că, sub cârmuirea Laurei Codruța Kovesi, DNA nu a obținut doar mărețe victorii.  Așa încât, pentru a oferi decidenților UE și,în egală măsură, europarlamentarilor și comisarilor europeni, posibilitatea de a ajunge cea mai corectă soluție, în eventualitatea reluării discuției despre numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror european, consider că este neapărat nevoie de argumente solide și de probe inatacabile. Situația în care, cu siguranță, nu poate să existe mai edificatoare dovezi pentru a evalua  cotele de  profesionism și de imparțialitate cu care operează DNA-ul în „Epoca Laura Codruța Kovesi’’ decât secvențele în care o vedem pe doamna Nicolița Simionescu adusă în cârje, de la Tulcea, în fața procurorilor! O femeie simplă care nu are altă vină decât aceea că este bunica fostei șefe a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, care este anchetată de către procurorii DNA. În eventualitatea în care s-ar mai ridica obiecții sau rezerve, îmi permit să recomand, ca material suplimentar, mărturisirile făcute reporterilor canalului Antena 3, de către această femeie de 90 de ani, veterană de război. Mărturisiri care coincid, poate nu chiar printr-o simplă întâmplare, cu ceea ce cred din ce în ce mai mulți români despre DNA și șefa sa supremă. După care, ca bonus și tot ca material documentar, s-ar putea apela la secvențe filmate în care este prezentat calvarul prin care a trecut răposata Maria Cociorvan și ea, personaj emblematic din filmoteca DNA, scenariul și regia aparținând tot imbatabilei și neînfricatei Laura Codruța Kovesi. În fine, dar câtuși de puțin în ultimul rând, pot fi supuse atenției autorităților uniunii și câteva secvențe semnificative din care pot afla cum îi hărțuiesc procurorii DNA pe copii unora dintre cei pe care îi anchetează.

 Aceasta este sugestia pe care îmi permit să o avansez și care ar putea fi promovată la pachet cu cea făcută aseară de Mihai Gâdea,  privind transmiterea acestor informații, corecte și pertinente, către  mass media din state membre UE și din SUA. Nu îmi rămâne, așadar, decât să sper că printre europarlamentarii noștri se vor găsi iubitori de lege și de dreptate care să le transmită, cât mai curând posibil, colegilor europarlamentari și comisarilor europeni. Urmând ca ele să devină argumente forte- deie Domnul, chiar determinante!-care să îi sprijine în a realiza binemeritata evaluare a performanțelor Laurei Codruța Kovesi și a băieților săi.     

×