x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Europa! O cucoană!

Europa! O cucoană!

de Sabina Iosub    |    19 Oct 2015   •   07:44

Europa! Pare o doamnă bine, nici prea tânără, nici prea bătrână, bine îmbrăcată, curat sulemenită, de la care te aştepţi numai la lucruri gândite!

Din când în când şi de regulă când nu trebuie, doamna o ia razna. Ca domnul Juncker care a observat că lumina vine de la Moscova. Și vrea un tratament corect pentru Putin, de parcă Putin ar oferi cuiva așa ceva. Sau ca domnul Orban, care se crede mai nou cruciat după ce şi-a închis ţara cu un gard și mai are puţin şi dă afară musulmanii din Ungaria pe motiv că Europa nu a avut musulmani vreodată. Sigur a uitat de paşalâcul de la Buda!

Dar să revenim la doamna Europa! Când lasă deoparte eticheta şi-şi dă drumul la gură, nu se mai opreşte. Nici măcar să se gândească puţin. Şi-l preferă pe Putin şi e gata să-i inspire gazele şi să-i suporte aerele. Chit că din aerul rusesc vin mai nou rachete trase în sprijinul unui dictator, şi nu împotriva unor sceleraţi.

Doamna Europa vede doar ce vrea ea să vadă! Şi e convinsă că bombele din Siria sunt departe. Greşit! Sunt aproape! Dovada vie sunt sutele de mii de refugiaţi cu care s-a trezit în curte şi nu prea ştie ce să facă acum cu ei. I-ar primi, că ţine la imagine, dar i-ar şi da mai departe, pentru că ţine la confortul ei.

De fapt, asta e problema Doamnei Europa. S-a obişnuit cu confortul şi cu traiul subţire! Nu pricepe că vremurile alea s-au dus!

Doamnă, Europo, Cucoană, trezeşte-te!
 

×