x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Puterea absolută nu lasă loc de scuze

Puterea absolută nu lasă loc de scuze

de Victor Ciutacu    |    07 Mar 2010   •   00:00

Crin a vrut putere absolută şi a obţinut-o. Nimic nu-l impiedică s-o exercite. Are toate pârghiile-n mână, dar şi toată responsabilitatea. Nu există scuză pentru eşec.

Realegerea e naturală. A obţinut cel mai bun scor din istoria postrevoluţionară a PNL, a făcut mişcări care au poziţionat foarte bine partidul, are charismă, capital de imagine şi discurs perfect de opoziţie. Inflexibilitatea faţă de putere pe timp de criză aduce puncte electorale. Rămâne să ştie să ţină oamenii departe de tentaţii.

Ludovic a avut o prestaţie impecabilă, s-a bătut eroic în partid şi pe media, discursul lui a fost legitim şi coerent, dar a pierdut exact ceea ce-l făcea influent şi stăpân pe situaţie: organizaţiile locale. Pentru că e-n firea omului să se dea cu cel mai puternic. Orice încercare de a-l face să-şi ia câmpii şi să plece ar fi o pierdere pentru PNL. E cel mai dedicat şi pasionat activist politic pe care eu l-am întâlnit.

Cataramă a intrat jalnic în cursă şi, după ce a fost executat de Antonescu (cu un sânge rece care m-a şocat), a dispărut la fel de unsuros cum a şi aparut pe scenă.

Daca Antonescu şi Ponta n-au altceva mai bun decât să se lupte pentru legitimarea ca lider al opoziţiei, 'geaba vii, 'geaba te duci, 'geaba rupi bieţii papuci.

×
Subiecte în articol: editorial