x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Unde a greșit Corina Crețu?

Unde a greșit Corina Crețu?

de Serban Cionoff    |    14 Oct 2017   •   13:07
Unde a greșit Corina Crețu?

Se putea ca din iureșul de argumente și contraargumente care sa iscat în jurul remanierii guvernului să  lipsească argumentul-forte „așa ne-au cerut cei de la UE’’?! Bineînțeles că nu, drept pentru care, după ce ideea remanierii a dobândit realitate, iar nominalizările anunțate urmează să parcurgă traseul, în spațiul public a făcut și mai face carieră ideea că respectivele schimbări de miniștri au venit în urma unor avertismente exprese, pe persoană, primite de la Bruxelles.

 Așa încât, zvonacii de proximitate și copios cointeresați, aveau mare nevoie să dea o oareșce credibilitate fumigenelor lor. Iar, pentru asta, trebuiau , musai, să se rostească un nume greu din instituțiile comunitare. Drept pentru care, mintenaș,pe o anumită pagină cu nume predestinat manipulării în cascadă a „suspiciunilor rezonabile’’, a apărut un textuleț care o dădea pe Corina Crețu , comisarul european pentru politici regionale nominalizat de România, ca fiind persoana –cheie a operațiunilor de scoatere din guvern a Rovanei Plumb și a Sevilei Shhaideh. După care, pentru ca nu cumva simplul zvon să rămână numai atât, urzitorii de can-canuri au apelat la scenarita din dotare și au înjghebat o halima din care reieșea că mai întâi a fost chemat la ordine, de către Corina Crețu, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene, după care l-a sunat pe premierul Mihai Tudose și i-a ordonat scurt pe doi ce și cum să facă. În plus, răspândacii au mai făcut și o trimitere expresă la prietenia dintre Corina Crețu și europarlamentara Daciana Sârbu, care, după cum se cunoaște , este soția lui Victor Ponta. Cel care s-a făcut remarcat (într-un fel anume!) prin comentarii pline de umoare neagră despre situația încărcată din PSD, care îl aveau ca țintă foarte precisă pe Liviu Dragnea. De unde, super-bârfitorii cred că pot trage și concluzia că aici este „mâna lui Ponta’’.Toată această potlogărie, pretins mediatică, fiind pusă în pagină cu un titlu pe măsură: „Cutremur în PSD! Corina Crețu este ”Bruxelles-ul”  care i-a cerut lui Tudose să le demită pe Shhaideh și Plumb!’’

Răspunsul  Corinei Crețu nu a întârziat să vină, domnia sa negând, în mod categoric și convingător, toate minciunile crase lansate pe seama sa. Invitându-i, totodată, de asemenea pe un ton ponderat, civilizat, pe maniacii de scenarită, să nu îi mai implice numele în „dispute politice interne’’. S-ar putea considera, așadar, că discuția este închisă, deși, la fel de bine, s-ar putea să mai rămânem la subiectul acesta. Nu de alta dar chiar că nu strică să vedem de ce a fost aleasă, de către clienții scenaritei patologice, Corina Crețu.

 Răspunsul nici nu este prea greu de dat dacă ne amintim că la începutul lunii septembrie, în calitatea sa de comisar european pentru politici regionale, Corina Crețu a fost invitată la o reuniune a Executivului. Prilej cu care domnia sa și-a afirmat încrederea că „prin reforme structurale și cu ajutorul fondurilor europene, prin îmbunătățirea mediului de afaceri, mediului investițional , se poate  ca această creștere economică să devină sustenabilă pe termen lung’’. Idee care este reluată și întărită și în răspunsul dat zvoniștilor de către doamna comisar european:,,Atât eu cât și serviciile mele am făcut și facem tot ce este omenește posibil pentru a ajuta autoritățile din România în eliminarea tuturor blocajelor și obstacolelor în privința absorbției fondurilor europene’’. De menționat fiind și faptul că, în același răspuns dar zvoniștilor programați , Corina Crețu a avut cuvinte de apreciere despre buna sa colaborarea cu Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc în ceea ce privește, bineînțeles, absorbția fondurilor europene.

 Să ne mai mire prea tare faptul că fost nominalizată tocmai Corina Crețu, ca personajul- cheie al elucubrațiilor? Nu avem de ce, fiindcă,în opinia strâmbă a pescuitorilor în ape tulburi, domnia sa este cea care a greșit făcând aceste declarații. Altminteri foarte corecte, pe fond, și, în special, foarte încurajatoare, pentru România, dacă luăm în calcul că , în această calitate, doamna comisar european gestionează fondurile europene. Și atunci, ia gândiți-vă și dumneavoastră ce s-ar putea întâmpla în eventualitatea că România ar trimite la Bruxelles niște proiecte consistente, fezabile și convingătoare? Că doar știm cu toții cât s-au chinuit tehnocrații lui pește prăjit să avem absorbție zero pe fonduri europene.

 Eheiii, cu totul alta ar fi fost situația dacă doamna comisar european, Corina Crețu, și-ar fi folosit autoritate funcției și respectul de care se bucură din partea unor personalități marcante ale Uniunii Europene, pentru a denigra România și a arunca cascade de minciuni și de calomnii menite să îi convingă pe liderii comunitari că suntem și rămâne „elevul problemă al UE! Existând, nu contest, și riscul ca oameni cu scaun la cap să observe că de intoxicarea mediilor europene se ocupă Monica Macovei, Cristian Preda et comp, având, din păcate, încă o anumită audiență în niște cercuri politice influente. Pe cale de consecință, alegând să își susțină alegațiile scabroase prin nominalizarea unui om de prestigiul și de buna credință cum este Corina Crețu, profesioniștii minciunii contra cost și-au imaginat că au dat tunul!

De data asta, nu a fost să fie și Corina Crețu le-a tăiat-o scurt și la obiect. Dar pentru mercenarii cu brevet, nu-i bai! Că doar  drama ,,Despot Vodă”- în care găsim vorbele de foc ale lui Alecsandri:„acel ce-și vinde țara, își pierde neamul său’’- nu  se mai învață, cam de multișor poveste, la școală…        

  

×