x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Premieră în România: pui de lemurieni născuți în captivitate

Premieră în România: pui de lemurieni născuți în captivitate

16 Iul 2017   •   18:29
Premieră în România: pui de lemurieni născuți în captivitate

Pentru prima dată, la Grădina Zoologică din Tîrgu-Mureş s-au născut doi pui de lemurieni, primele exemplare de acest fel fiind aduse de abia în toamna anului trecut.
Mai sunt și alți pui de animale sălbatice și domestice care au devenit locatari la Grădina Zoologică din Tîrgu-Mureș, însă cel mai vizitați sunt lemurienii, spune directorul instituției, Horațiu Gorea.
Grădina Zoologică din Tîrgu-Mureș a atras în week-endul trecut peste 10.000 de vizitatori și se estimează același număr de turiști și în acest week-end.

În primele șase luni din acest an, circa 150.000 de bilete s-au vândut.
Biletele de intrare de la Zoo au rămas la fel ca anul trecut, 3 lei pentru copii, studenți și pensionari și 15 lei pentru restul vizitatorilor. (Sursa: Radio Târgu Mureș)

Ce trebuie să știm despre lemurieni?

Asemenea oamenilor, lemurienii sunt primate. Necuvântătoare pe cale de dispariţie, ei provin din Madagascar şi nu sunt cele mai indicate animale de companie, de aceea este recomandat să fie lăsați să trăiască în mediul lor natural.

Desigur îşi aminteşti îndrăgitul film Madagascar,unde lemurienii – maimuţe de pe coasta de est a Africii-erau nişte animăluţe absolut adorabile care păreau lipsite de griji! În realitate,un raport realizat de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii susţine că lemurienii.....................

Citește articolul mai departe AICI

×