x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget România, terenul de luptă al celor mai scumpe televizoare

România, terenul de luptă al celor mai scumpe televizoare

de Alexandru Radescu    |    19 Iun 2013   •   18:30
România, terenul de luptă al celor mai scumpe televizoare

Pe o piaţă a televizoarelor în scădere, cel puţin după prima jumătate a anului, jucătorii din domeniu au decis să arunce “momeala” unor modele ale căror preţuri rivaliează cu anumite segmente imobiliare. Iar pentru asta a fost nevoie de saltul la tehnologia Ultra HD/4K, cu  o rezoluţie (3840 x 2160p) de patru ori mai mare faţă de un ecran Full HD şI diagonală de 84 inci (213 cm). În topul preţurilor avem duelul 4K Sony-LG. Modelul japonezilor este ceva mai scump, 26.000 euro, faţă de “doar” 22.000 euro pentru modelul companiei sud-coreene.

Durează între patru şi sase săptămâni până intri în posesia unui televizor Sony Bravia KD-84X9005, bazat pe tehnologie LED, cu 10 boxe integrate şi instalate pe ramele televizorului. Nu lipsesc detaliile tehnice care îl transformă într-un Smart TV 3D, cu conexiune WiFi, dar şI un pachet de servicii “premium”: livrare şi instalare gratuite (inclusiv cu macara, dacă e cazul), suport tehnic personalizat.

Modelul coreean beneficiază de tehnologia Cinema 3D, la care se adaugă conexiunea WiFi. Televizorul vine si cu telecomanda Magic Motion, un adevărat gadget cu funcţii de joy stick pentru  interfaţaSmart Ultra HD include acum aproximativ 1.400 de aplicaţii şi acces la o colecţie de servicii de conţinut premium, cum ar fi 3D World şi Game World. În perioada următoare urmează lansarea modelului 4K de la Samsung, care se anunţă ceva mai scump decât modelul Sony din aceeaşi gamă. Nu are conectori în lateral sau în spate, ci într-o cutie care se conectează la televizor, iar boxele sunt fixate în suport.

Cele mai noi intrări în acest clasament de lux vin de la TP Vision-Philips, prin gama DesignLine (LED TV, 3D, Smart, Ambilight). Caracteristica principală este o suprafaţă de sticlă cu gradient de la negru la transparent, care maschează ecranul când este stins. Modelul cu diagonală de 55 inci/140cm se vinde la preţ de 14000 lei. Un model 4K de la TP Vision-Philips ar putea ajunge pe piaţă în sezonul de toamnă, pe Cinema 21:9.

×