x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Xperia Z Ultra - cel mai subţire smartphone cu display full HD

Xperia Z Ultra - cel mai subţire smartphone cu display full HD

de Alexandru Radescu    |    25 Iun 2013   •   14:44
Xperia Z Ultra - cel mai subţire smartphone cu display full HD

Sony a prezentat cu puţin timp în urmă un smartphone gigant (phablet) cu ecran de 6,4 inci/16,2cm, primul model care vine cu un display Full HD Triluminos pentru telefoane mobile, cu procesor de imagine X-Reality ( analizează fiecare imagine şi reproduce pixeli lipsă pentru a îmbunătăţi calitatea imaginilor redate).

Xperia Z Ultra are o grosime de 6,5mm, cântăreşte 212 grame, bazându-se pe platforma software Android 4.2. Smartphone-ul este îmbrăcat în sticlă durabilă frontal şi dorsal, cu o ramă de metal.  Cu standardele IP55 şi IP58, acest smartphone este rezistent la praf şi la apă.

Rezoluţia ecranului este 1080p, cu o densitate a pixelilor de 342 (ppi). Acumulatorii sunt  compatibili „Stamina Mode”, asigurând o durată de funcţionare mai mare, dar şi  şi recunoaşte atunci când display-ul nu este activ şi închide în mod automat funcţiile care nu sunt folosite în acel moment, păstrând active notificările

Noul terminal vine la pachet cu procesor ultraperformant quad-core Qualcomm Snapdragon 800 de 2,2 Ghz şi 2GHz RAM, tehnologie 4G/LTE şi HD Voice. Camera foto are o rezoluţie de 8MP (Exmor RS pentru telefoane mobile) iar producătorul promite filme HD şi sub apă.
De asemenea, utilizatorii pot scrie şi schiţa cu orice creion, stilus sau pix cu un diametru de peste 1mm. Iar cu funcţiile one-touch se pot trimite muzică, fotografii şi filme din smartphone către o serie de dispozitive Sony cu funcţie NFC, printre care căşti, SmartWatch, boxe şi televizoare.

Xperia Z Ultra va fi disponibil pe primele pieţe în trimestrul al treilea al anului.

×