x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din presa internaţională ONU: Tăcerea vicepreşedintelui român din sub-comisia pentru drepturile omului

ONU: Tăcerea vicepreşedintelui român din sub-comisia pentru drepturile omului

13 Aug 2009   •   00:00

Le Monde din 13 august 1989 scria din nou despre dispariţia lui Du­mitru Mazilu, expert ONU, venit în România pentru a redacta un raport privind situaţia drepturilor omului în ţara sa.

"Cazul expertului român Dumitru Mazilu, dispărut în propria sa ţară, ocupă un loc important în dezbate-rile sub-comisiei ONU pentru drepturile omului, al cărei membru este.

Sub-comisia îşi continuă lucrările, din 7 august, sub preşedinţia lui Fisseha Yimer (Etiopia). Scrisoarea sa de 14 pagini, scoasă din ţară clandestin în căptuşeala hainei unui turist, a fost distribuită în copie tuturor celor 26 de experţi şi i-a bulversat pe cei mai mulţi.

Leandro Despouy, expert argentinian, a reamintit colegilor săi că au trecut doi ani de la sesiunea prezidată de el, cu ocazia căreia a fă­cut tot ce i-a fost cu putinţă să-l rea­du­­că la Geneva pe Dumitru Mazilu, eforturile sale fiind zadarnice.

Aceasă dispariţie pune sub semnul întrebarii chiar credibilitatea sub-co­misiei, care se dovedeşte a fi incapabilă să apere libertatea unuia dintre membrii săi. Se pune întrebarea cât timp mai are de gând să tacă pe acest subiect domnul Ion Diaconu, ex­pertul român proas­­­păt numit vicepreşedinte al comisiei (...)."
Agerpres

×
Subiecte în articol: din presa internaţională