x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia își întărește granițele cu Belarus și Rusia: va cheltui 2 miliarde de lire sterline pentru a face frontiera estică de netrecut

Polonia își întărește granițele cu Belarus și Rusia: va cheltui 2 miliarde de lire sterline pentru a face frontiera estică de netrecut

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2024   •   13:20
Polonia își întărește granițele cu Belarus și Rusia: va cheltui 2 miliarde de lire sterline pentru a face frontiera estică de netrecut
Sursa foto: Hepta

Polonia va cheltui 2 miliarde de lire sterline pentru a face granița estică de netrecut. Este vorba în special despre frontiera cu Belarus și Rusia. În zonă există deja un gard de mari dimensiuni.

Polonia își propune să-și consolideze apărarea împotriva a ceea ce spune că este o amenințare în creștere din partea Rusiei și Belarusului printr-un program de securitate de 10 miliarde de zloți (2 miliarde de lire sterline), potrivit Sky News.

Polonia va investi suma uriașă pentru a face granița de est „de netrecut de către un potențial inamic”, a declarat premierul Donald Tusk într-o conferință de presă.

„Demarăm un proiect major pentru construirea unei frontiere sigure, inclusiv un sistem de fortificații”, a spus Tusk.

Granița Poloniei cu Belarus a fost în centrul atenției din cauza numărului mare de migranți care au încercat să intre în UE. Autoritățile europene au acuzat Belarusul, un aliat al rușilor, că încearcă să provoace o criză a migranților în UE.

La frontieră există deja un gard care are peste 180 km lungime și 5,5 m înălțime. Gardul este dotat cu un sistem de camere și senzori care monitorizează frontiera.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Polonia granite belarus Rusia