x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Calendar 18 iulie (Marţi)

Calendar 18 iulie (Marţi)

18 Iul 2009   •   00:00

● Soarele a răsărit la 5:48, a apus la 20:55 ● Luna a răsărit la 21:06, a apus la 4:56 ● Sărbătoare creştină: Sfântul Mu­cenic Emilian de la Durostor; Sfinţii Mucenici Iachint, Pavel şi Valentina



S-a întâmplat la 18 iulie 1989
● Şi-a deschis porţile cea de-a 11-a ediţie a Târgului Interna­ţional de la Kinshasa - FIKIN '89. Din ţara noastră, întreprinderi de comerţ exterior au expus produse ale in­dustriei construcţiilor de ma­şini, electrotehnice, chimice şi petro­chimice, produse de ceramică şi articole sanitare, produse ale in­dustriei uşoare etc. Pavilionul României a fost vizitat de repre­zentantul personal al preşedinte­lui Mobutu Sese Seko, primul mi­nistru al Republicii Zair, Kengo Wa Dondo, şi de ministrul comerţului exterior, care au apreciat în mod deosebit produsele expuse.
●  Ansambul folcloric "Plaiuri argeşene" din Piteşti, aflat în Turcia, a obţinut diploma de laureat "Marele Premiu de Argint" la cea de-a 28-a ediţie a festivalului concurs internaţional de la Bursa, la care au participat formaţiuni artistice din 15 ţări din Europa, Asia şi America. În cadrul manifestărilor prilejuite de marcarea în Turcia a sărbătorii României Socialiste de la 23 August, ansamblul a prezentat, de asemenea, mai multe spectacole la Ankara. Cântecele şi dan­surile româneşti s-au bucurat de un mare succes.


Vremea
Vremea a fost predominant frumoasă, dar răcoroasă mai ales în cursul dimineţii. Cerul a fost variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza în nordul ţarii şi la munte, unde, pe alocuri, au căzut ploi care au avut şi caracter de aver­să. În restul teri­to­riu­lui aversele de ploaie au fost izola­te. Vântul a suflat slab până la mode­rat, cu unele in­ten­sificări în zona de munte şi în sud-vestul ţării cu viteze de până la 55 de kilometri pe oră. Tempera­turile ma­xime s-au situat între 20 şi 30 de grade, iar mi­nimele din cursul nop­ţii între 7 şi 17 grade. Dimineaţa s-a produs ceaţă pe alocuri în partea cen­trală a ţării şi la munte. În capitală a predominat vremea frumoa­să, dar ră­coroasă mai ales dimi­nea­ţa. Cerul a fost variabil. Condiţii reduse de ploa­ie după-amiaza. Vân­tul slab până la moderat. Tempera­tura maximă a ur­cat pănă la 28 de grade, iar minima din cursul nopţii a fost cuprinsă între 15 şi 17 grade.


Tv 18 iulie 1989
● 19:00 Telejurnal
● 19:25 Gloriosul drum al revoluţiei
Opera tovarăşului Nicolae Ceauşescu despre lupta necurmată a poporului român pentru afirmarea fiinţei proprii, pentru libertate, independenţă şi unitate ● Redactor Horia Vasiloni
● 19:50 Industria - programe prio­ritare
În spiritul sarcinilor subliniate de tovarăşul Nicolae Ceauşescu la Plenara CC al PCR
Încadrarea în normele şi re­partiţiile energetice prin în­locuirea tehnologiilor mari consumatoare de curent electric şi agent termic ● Redactor Radu George Serafim
● 20:10 Teatru TV
Dragostea din adâncuri
De Liviu Timbus
Premieră pe ţară
În distribuţie: Marioara Sterian, Emil Hossu, Valeria Gagialov, Ştefan Radof, Corado Negreanu, Gelu Niţu, Ana Ciontea, Anca Pandrea, Adrian Titieni, Ştefan Hagimă, Violeta Berbiuc
Redactor Ioana Prodan ● Regia artistică Olimpia Arghir
● 21.30 Să trăim şi să mun­cim în spiritul normelor eticii şi echităţii socialiste
Munca, temeiul demni­tăţii ● Redactor Emilia Diaconu
● 21:50 Telejurnal
● 22:00 Închiderea programului


Anunţuri
VÂNZĂRI

● Vând video Schneider, casete noi, Dacia 1300 excepţională. Cumpăr Telecolor, aragaz, noi şi vas de sticlă stratificată. Aştept provincia.
● Vând videorecorder JVC cu telecomandă, două viteze. Cumpăr integrate Dolby.
● Dacia 1300, model 1981, 60.000 km, stare foarte bună. Aştept provincia. Cumpăr radiocasetofon auto, model deosebit.
● Orgă Casio CT. 807, 5 octave, clape mari, sintetizator Roland D. 10 profesional.
● Vând apartament 3 camere, două grupuri sanitare, achitat 95%, liber, etaj 3, covor persan 2,50 x 3,50, bi­bliotecă completă, birou.
● Rulotă bagaje, motor Fiat 1300 nou, cutie viteze, pute faţă - spate, picupuri, discuri, casete video.
● Picup Tesla 2 x 10 W, cu boxe, doză MGNT Din sigilat, casetofon Walkman, ambele stare excepţională, discuri noi, ceas electronic, saltele Re­laxa, fier de călcat (cărbuni), siguranţe automate.
● Butelie aragaz, cazan aramă 60 ltr., cauciucuri Dacia, televizor Elcrom si­gilat.
● Canapea şi fotolii, bibliotecă pentru hol, mobilă bucătărie. Televizor Diamant, toate noi.
●  Staţiunea Covasna, centru, vând apartament confort 1, cu 3 camere, gaze, două grupuri sanitare, două balcoane, parchet stejar, preţ convenabil.
● Maşină spălat Alba Lux 8 (cu storcător), transformator casnic 1.000 Waţi, maşină de spălat mică (carcasa spartă), radio-tranzistori Selga.

CUMPĂRĂRI
● Videorecorder nou JVC sau Panasonic, derulator, carburator dublu, ga­lerie Renault 12 TS. Vând sacou piele.
● Apartament în vilă, 4 camere, gaze, garaj, ultracentral. Cedez apartament mare în vilă ultracentral, 3 camere pe hol, gaze, chirie.
● Bicicletă medicinală, programe noutăţi, manuale Commodore 64, hârtie Azocolor.
Casă de Ajutor Reciproc a Pensio­narilor din Rm. Vâlcea cumpără masă de biliard cu placă de marmură completă şi în stare perfectă de folosinţă - prin Magazinul de Consignaţie. Po­sesorii se pot adresa telefonic sau în scris la CAR - Pensionari Rm. Vâlcea din Str. Argeş, bloc N 1.

×
Subiecte în articol: special