x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură „Legends.” Licitație de Sport, Muzică și Obiecte de Colecție Contemporane, inclusiv secțiunea caritabilă de NFT-uri „Best of Brukenthal”, secțiunea caritabilă „Naționala Culturii” și secțiunea caritabilă „Ajută o mamă să se ridice din nou!"

„Legends.” Licitație de Sport, Muzică și Obiecte de Colecție Contemporane, inclusiv secțiunea caritabilă de NFT-uri „Best of Brukenthal”, secțiunea caritabilă „Naționala Culturii” și secțiunea caritabilă „Ajută o mamă să se ridice din nou!"

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Mai 2024   •   15:00
„Legends.” Licitație de Sport, Muzică și Obiecte de Colecție Contemporane, inclusiv secțiunea caritabilă de NFT-uri „Best of Brukenthal”, secțiunea caritabilă „Naționala Culturii” și secțiunea caritabilă „Ajută o mamă să se ridice din nou!"

Jocul este un atribut esențial al naturii umane și al culturii autentice, fiind încă de la început, un agregator de comunități.

Asemenea vernisajelor de artă, toate ceremoniile sportive sau muzicale iau forma ritualurilor sociale ca loc de fuziune între protagoniștii performanței și susținătorii acestora. Într-un context în care ne confruntăm cu o „generalizare a seriozității în cultură” (Johan Huizinga), sportul și muzica rămân două avanposturi ale ludicului în cultura pop-urbană a secolului XXI. Sportul reprezintă azi o parte semnificativă din valorile simbolice ale imaginarului colectiv, iar evenimentele muzicale iau tot mai mult forma ritualică a unor ceremonii care se vor jucate, interpretate. Ceremoniile și seriozitatea care însoțesc atât competițiile sportive, cât și organizarea concertelor și a spectacolelor, generează paradigma omului eroic, care trebuie urmat, sugerând că victoria și faima dobândite nu mai aparțin doar individului, ci se extind asupra întregului grup din care face parte.

În acest context, trebuie subliniată importanța publicului spectator, care devine la fel de important ca și jucătorul însuși. În cadrul licitației “Legends. Licitație de sport, muzică și obiecte de colecție contemporane“, sportul, muzica și arta îmbracă și o latură nobilă, caritabilă, licitația curentă fiind un vehicul de strângere de fonduri pentru trei campanii naționale. În primul rând, ”Naţionala Culturii”, o serie de tricouri din colecţia „Euro 2024”, cu numele unor însemnaţi oameni de cultură, printre care Mihai Eminescu George Enescu sau Constantin Brâncuşi, reprezintă un proiect al Federației Române de Fotbal, cu susținerea A10 by Artmark. Fondurile strânse cu această ocazie vor fi donate pentru combaterea abandonului școlar.

În al doilea rând, Muzeul Național Brukenthal, în parteneriat cu Casa de licitații A 10 by Artmark, vă oferă ocazia inedită de a licita pentru un exemplar unic, în format digital NFT (Non-Fungible Token), al unei picturi din patrimoniul universal, aflate în colecțiile Muzeului Brukenthal, și de a susține astfel proiectele celui mai important muzeu românesc de artă europeană. Toți iubitorii artei din România sunt invitați să oferteze pentru cele doar zece versiuni digitale, în format NFT, ale capodoperelor Muzeului Național Brukenthal din Sibiu.

În al treilea rând, licitația curentă vine cu o selecție de peste 30 de obiecte destinate susținerii programului social “Ajută o mamă să se ridice din nou!”, derulat de Fundația Inovații Sociale Regina Maria. Legende ale sportului românesc (precum Helmuth Duckadam, Ana Maria Brânză - membri ai clubului sportiv Steaua București, Larisa Iordache, Dan Niculescu- membri ai clubului sportiv Dinamo București, Violeta Beclea, Adrian Ilie, Titi Aur, Radu Drăgușin, Nadia Comăneci, experiențe VIP oferite de FC Rapid), muzicieni de renume (precum Horia Moculescu, Laurențiu Duță, Andra, Ami, Grigore Leșe, Holograf, INNA, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Feli, Andia, Marius Moga) s-au alăturat misiunii Fundației Inovații Sociale Regina Maria donând obiectele ce vor fi scoase la licitație.

În București, peste 30% din populație nu are asigurări medicale, dintre care 50% sunt femei, mame și bunici. La Policlinica Socială Baba Novac, acestea beneficiază de acces gratuit la servicii medicale, investigații și tratamente prin proiectul ”Ajută o mamă să se ridice din nou!”. Licitația „Legends. Sport & Music Memorabilia” face trimitere la toate aceste personaje legendare, reale sau fictive, care ne domină imaginația și care ne inspiră să fim mai buni. Michael Jordan, Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Ilie Năstase, Simona Halep, Michael Jackson, Super Mario sau Batman sunt figuri pregnante care transformă și dinamizează cultura contemporană. Participă la licitația curentă și fii primul care lasă o oferă pentru eroul favorit!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×