x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special "În lipsă de hârtie igienică, folosiţi televizorul!"

"În lipsă de hârtie igienică, folosiţi televizorul!"

de Serban Cionoff    |    23 Apr 2009   •   00:00

Printre altele, 1989 a fost şi un an în care presa românească s-a confruntat cu serioase probleme. În primul rând de credibilitate. Motivele se bănuiesc lesne. De-aici şi "hazul de necaz" cu care, noi, gazetarii, tratam situaţia.



Dar, cum fiecare lucru rău îşi are, până la urmă, şi partea sa bună, tot de la gazetari au izvorât pe piaţa liberă a Bancotecii nişte compuneri suculente care au făcut carieră. Unul dintre bancurile cu mare priză la public a fost cel pe care îl reproduc mai departe. Banc pe care l-am auzit de la Radu Georgescu, confratele de la revista Femeia, de altfel unul dintre cei mai hâtri propagandişti în materie de folclor politic.

Tatăl îl cheamă pe Bulă , îi dă o hârtie de 25 de lei şi îi spune:
- Băiete, din banii ăştia te duci şi iei de la chioşcul de ziare din colţul străzii "Scînteia", "Scînteia tineretului" şi"România liberă". De rest, îţi iei îngheţată şi un Cico. Ai grijă să vii cât de repede poţi.
Bulă înşfacă banii şi pleacă ţopăind într-un picior să execute sarcina încredinţată. Pe drum, se întâlneşte cu maică-sa, care îl întreabă:
- Unde mergi, Bulă, aşa de vesel şi de grăbit?
- Cum unde? răspunde Bulă. Merg să îi iau tatei "Scînteia", "Scînteia    tineretului" şi "România liberă", iar, de rest, îmi iau îngheţată
şi Cico.
- Taică-tu habar nu are ce vorbeşte. Păi, tu nu ştii că tot ce scrie în "Scînteia" scrie şi în "Scînteia tineretului" şi în "România liberă" şi ce scrie în ăstea trei ziare se dă  seara la televizor? Aşa că lasă ziarele şi ia-ţi de toţi banii îngheţată şi Cico.
Zis şi făcut! După trei  ceasuri, Bulă vine acasă fără ziare, iar taică-său îl ia la trei păzeşte:
- Bulă, ai luat ziare?
- N-am luat, fiindcă aşa mi-a spus mama.
- Ce ţi-a spus maică-ta?
- Mi-a spus să nu iau nici un ziar fiindcă ce se publică în "Scînteia" se publică şi în"Scînteia tineretului" şi în"România liberă", iar ce scrie în ăstea trei ziare se dă seara la televizor.
- Ei bine, Bulă, dacă aşa te-a învăţat proasta de mă-ta, deseară să folosiţi televizorul, fiindcă tot e mare  criză de hârtie igienică.

×
Subiecte în articol: special scînteia