x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Busuioc de Carpaţi, învingător în Spania

Busuioc de Carpaţi, învingător în Spania

de Carmen Plesa    |    14 Mar 2008   •   00:00
Busuioc de Carpaţi, învingător în Spania

"VINCERO!" ● Un mare 10, de la români, pentru Costel
Costel Busuioc a ţinut treji miercuri noapte sute de mii de români,care au stat cu sufletul la gură să-l urmărească în finala de la "Hijos de Babel". Finală pe care a câştigat-o, cu ajutorul voturilor publicului. VIDEO: Costeluş, bulgărele de aur al ratingurilor


"VINCERO!" ● Un mare 10, de la români, pentru Costel
Costel Busuioc a ţinut treji miercuri noapte sute de mii de români,care au stat cu sufletul la gură să-l urmărească în finala de la "Hijos de Babel". Finală pe care a câştigat-o, cu ajutorul voturilor publicului.


A început abrupt finala de la "Hijos de Babel". În celelalte gale era, de obicei, lider la punctele care veneau din numărul de descărcări de pe site ale intrepretării sale. Se pare însă că vizitatorii site-ului au fost mai puţin impresionaţi de aria "La donna e mobile", pe care a interpretat-o în semifinală. Aşă că românul Costel Busuioc a pornit aseară de pe locul patru, cu şapte puncte. A intrat ultimul în concurs, după o serie de note bune date de juriu celorlalţi concurenţi. Românul ar fi trebuit să primească mai mult de nota 10 din partea juriului, ca să ajungă pe locul întâi. După emisiune a mărturisit că înainte de a intra în concurs, văzând punctajele celorlalţi interpreţi, s-a descurajat şi aproape că îşi pierduse speranţa că va câştiga.


ŞAMPANIA BUCURIEI. A intrat pe scenă zâmbitor, cu un pahar de şampanie în mână, asortat la aria "Brindisi" din La Traviata, de Giuseppe Verdi. A greşit câteva tonuri, a greşit şi versurile – a mărturisit-o chiar el, după terminarea concursului. Însă pentru "Brindisi", publicul l-a aclamat în picioare. "Ne-ar fi plăcut să-ţi dăm unicul 10 acordat în aceste opt săptămâni din concurs. Dar aria pe care ai ales-o este foarte, foarte dificilă şi suntem fericiţi că o să ajungi în finală, cu nota 9 pe care ţi-o dăm", a spus juriul.

Cu 16 puncte ar fi intrat în finala de pe locul trei. Însă la punctele din descărcări şi la cele date de juriu s-a adăugat nota publicului. Iar Costel a primit un 10, prin sms-urile telespectatorilor. Era, din nou, în frunte, aşa cum a fost la fiecare dinte cele şapte gale în care a luptat.


CONTRA CUBANEZILOR. În finală s-a luptat cu trei cubanezi – un duo format din Yusmanis şi Ricardo, doi cântăreţi profesionişti, dar şi cu Beatriz – fotomodel, dansatoare şi cântăreaţă. Românul avea de interpretat, la alegere, una dintre ariile pe care le mai cântase la "Hijos de Babel". A ales "Nessun Dorma", din Turandot a lui Giacomo Puccini, aria cu care s-a lansat în prima gală a concursului.

Apoi, finaliştii au aşteptat împreuă, pe scenă, notele juriului şi pe cele ale publicului. Au purtat un drapel mare al Spaniei, dar Costel a fluturat şi steagul României.

Yusmanis şi Ricardo au primit nota 9 din partea juriului. Cealaltă cubaneză a primit singurul 10 din concurs, iar juriul a menţionat că prin ea, la "Hijos de Babel", s-a născut o stea. Costel a primit doar 8. Era la egalitate de puncte cu Beatriz. A venit însă şi votul publicului. Românii din Spania şi ibericii l-au văzut pe Costel, din nou, de nota 10! Aşa că s-a adeverit "Vincero!" (Voi învinge), din finalul ariei "Nessun Dorma". "Costel, te aşteptai la acest moment?" l-a întrebat prezentatorul. "Sincer, nu" – a recunoscut românul, care a adăugat că va munci cu bucurie în continuare. Celebrul bariton Dan Iordăchescu este de părere că "succesul lui Costel e asigurat. Când îşi va pune tehnica la punct, va putea deveni nu Pavarotti, ci Costel Busuioc, de anvergura lui Pavarotti".
 
 

Costeluş, bulgărele de aur al ratingurilor 

   




CALITĂŢI DEOSEBITE
"Străluciri de câteva ore sau de un an-doi sunt multe în lume, dar trebuie să şi dureze în timp. Îi doresc din tot sufletul să reuşească, pentru că este un băiat bun, un om cu calităţi umane deosebite, nu numai vocale"
Leontina Văduva - soprană


HAR DUMNEZEIESC
"Studiile lui trebuie continuate în Italia sau în Spania. La noi nu are cine să-l ajute să continue acest har incredibil, dumnezeiesc (...) Când îşi va pune tehnica la punct, va putea deveni, de anvergura lui Pavarotti"
Dan Iordăchescu – bariton


Legenda lui Dracula

În timpul concursului de aseară, realizatorii au prezentat o serie de secvenţe filmate pe parcursul ultimelor zile în casa "Hijos de Babel", în care concurenţii au locuit şi s-au pregătit. Cu prilejul unei seri româno-siriene, Costel a explicat legenda lui Dracula. "Nu era un vampir, aşa cum credeţi. Doar un domnitor căruia nu-i plăceau mincinoşii şi-i omora într-un mod mai sângeros", le-a spus el celorlalţi concurenţi. Realizatorii "Hijos de Babel" au arătat şi momente în care Costel era mai puţin optimist şi îi spunea uneia dintre profesoarele sale "eram văzut ca prostul şi necioplitul de aici". Aceleiaşi profesoare îi mărturisea românul că este impresionat şi emoţionat că a fost chemat în mai, la Bucureşti, de către autorităţi, pentru a cânta la Ziua Europei.


×
Subiecte în articol: special costel hijos babel