x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Călin Popescu Tăriceanu: Băsescu a spus în microbuz că a făcut o greşeală

Călin Popescu Tăriceanu: Băsescu a spus în microbuz că a făcut o greşeală

28 Noi 2009   •   00:00

Călin Popescu Tăriceanu postează pe blogul său un comentariu spunând că s-a aflat în microbuz cu Băsescu la întoarcerea de la mitingul respectiv, şi că au existat discuţii pe acest subiect în cadrul cărora Traian Băsescu s-a arătat preocupat de acest gest al său, pe care l-a catalogat ca fiind o greşeală.

Tăriceanu scrie că, deşi consideră că ar fi fost benefic ca discuţiile din campanie să se focuseze pe soluţii politice şi programe guvernamentale, nu poate face abstracţie de incidentul de la Ploieşti, unde a fost martor. "Nu pot face abstracție de faptul că eram pe scenă, la Ploiești, în seara cu pricina. Acum am impresia că se așteaptă din partea mea un punct de vedere, ca martor ocular. De altfel, am primit astăzi numeroase solicitări de a depune "mărturie". Filmul prezentat în aceste zile la televiziunile din România reflectă adevărul, chiar dacă nu am vazut exact ce s-a întâmplat între Traian Băsescu și acel copil, în timpul mitingului electoral de la Ploiești.

Țin minte foarte clar ce s-a întâmplat după aceea. Am părăsit locul concertului într-un microbuz, împreună cu Traian Băsescu și cu câțiva lideri ai PNL și ai PD. Atunci, a început o discuție despre faptul că Traian Băsescu ar fi lovit un copil în timpul concertului.

Pe acest fond s-a manifestat o preocupare foarte serioasă din partea lui Traian Băsescu personal față de acest gest al său, la care el s-a referit ca fiind o greșeală.

Pe de alta parte, acel fapt era comentat și de unii ziariști aflați în apropierea scenei, în condițiile în care în acea zonă fuseseră mai multe camere de luat vederi. Din această cauză, personal chiar am rămas cu impresia că unele suporturi media au făcut referire la acest subiect încă din 2004.

M-am dus acasă în acea seară gândindu-mă la modul în care ar fi trebuit conceput un mesaj de scuze din partea lui Traian Băsescu pentru a doua zi. Totodată, mă întrebam în cel fel și cât de brutal îl lovise pe acel copil.

Am fost mirat în zilele următoare, atunci când am văzut că presa nu a relatat despre acest fapt. Am sperat că este posibil să nu fi fost un incident chiar atât de grav, pe cât mi se crease impresia.

Timpul a trecut si uitarea părea ca s-a așternut peste eveniment/incident. Cine mai credea ca povestea va iesi la suprafata intr-un astfel de moment ... Poate decisiv", relatează Tăriceanu pe blogul său.

×
Subiecte în articol: special