x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special În momentul tragediei, în localul "Patriota", se aflau mai mulţi poliţişti şi o judecatoare

În momentul tragediei, în localul "Patriota", se aflau mai mulţi poliţişti şi o judecatoare

de Andrei Ando    |    23 Feb 2009   •   00:00

actualizare 17:17 • Josef Bencze, seful Poliţiei Naţionale Ungare, a confirmat, intr-o conferinta de presa, ca a fost deschisa o ancheta interna in legatura cu prezenta in localul "Patriota" a unor politisti in momentul in care au avut loc incidentele care au dus la moartea lui Marian Cozma si la ranirea altor doi coechipieri ai sai.





Josef Bencze, seful Poliţiei Naţionale Ungare, a confirmat, intr-o conferinta de presa, ca a fost deschisa o ancheta interna in legatura cu prezenta in localul "Patriota" a unor politisti in momentul in care au avut loc incidentele care au dus la moartea lui Marian Cozma si la ranirea altor doi coechipieri ai sai. El a afirmat ca prezenta acestora, precum si cea a unei judecatoare, in grupul de 70 de persoane, ce au fost sau urmeaza sa fie audiate ca martori , era un fapt cunoscut de catre politie.

Pana la finele acestei saptamani, ancheta urmeaza sa stabileasca in ce calitate se gaseau politistii in local, in acest sens existand informatii ca unii dintre acestia asigurau servicii de securitate in clubul respectiv.

Aceasta este ce-a de a treia ancheta interna asupra activitatii politiei, dupa cea care urmareste aflarea cauzelor care au dus la eliberarea cu intarziere a mandatului international  de urmarire a suspectilor in acest caz, si cea privind cercetarea ramasa fara rezultat a evenimentelor din vara anului trecut din Siofok, unde a avut loc o demonstratie de forta a clanului din Enying, in care au fost implicate peste 100 de persoane, unele dintre ele aflandu-se pe lista suspectilor in cazul Cozma.
www.nol.hu



Conform ediţiei online a cotidianului maghiar Nepszabadsag, în localul "Patriota", în momentul izbucnirii conflictului care a dus la uciderea lui Marian Cozma şi a rănirii a doi dintre coechipierii săi, se aflau mai mulţi poliţişti şi o judecătoare. Niciunul dintre poliţişti nu se afla în misiune, fiind în afara serviciului ordonat.

Surse din poliţie au confirmat cotidianului maghiar că au fost audiaţi, în calitate de martori în cazul Cozma, mai mulţi poliţişti din Veszprem, care, deşi se aflau în local, nu au intervenit în niciun mod în derularea conflictului izbucnit în discotecă, nu au anunţat evenimentul şi nici nu au solicitat întăriri la faţa locului.

Ei vor fi supuşi unei anchete interne a poliţiei, legea ungară prevăzând ca în cazul în care sunt martori ai unor evenimente de natura celor petrecute la "Patriota", chiar dacă nu se află în misiune, poliţiştii trebuie să apere şi să impună legea.

Aceeaşi sursă informează că judecătoarea, prezentă şi ea în local, în ciuda numeroaselor solicitări ale organelor de anchetă, nu a dat încă nicio declaraţie privind evenimentele de la "Patriota".

Cotidianul mai menţionează faptul ca poliţiştii sosiţi la faţa locului după incidente nu au efectuat controlul identităţii persoanelor prezente.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Veszprem, Váradi Piroska, a confirmat pentru agenţia de presă MTI informaţiile prezentate de Nepszabadsag  şi a anunţat că în cursul zilei de luni vor fi făcute publice amănunte legate de acest subiect.

×
Subiecte în articol: special