x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Vonda Shepard şi Ally McBeal

Vonda Shepard şi Ally McBeal

de Luminita Ciobanu    |    05 Feb 2010   •   00:00
Vonda Shepard şi Ally McBeal
Sursa foto: Artmania/Nova Music/

Ambiţioasă, sinceră, sensibilă şi un artist în adevăratul sens al cuvântului. Aşa o descriu cei care o cunosc îndeaproape pe Vonda Shepard. Luni, 8 februarie, Ediţia de Colecţie a Jurnalului Naţional vă dă întâlnire cu Vonda. Ediţia va fi însoţită de un album pe care veţi regăsi melodiile aflate pe coloana sonoră a serialului tv "Ally McBeal".



A început să studieze pianul încă din copilărie. Încurajată de tatăl ei, îşi compunea propriile cântece. A înţeles încă de pe atunci că muzica este un spaţiu nemărginit în care îşi găseşte liniştea sufletească. De aceea a tratat-o cu mare seriozitate. Profesorul său, celebrul pianist Mike Garson, i-a dat aripi pentru zbor. A urcat pe o scenă reală la 14 ani, iar la vârsta majoratului avea îndeajuns de multă experienţă acumulată în săli de concerte, dar şi "duzină" de cântece.

Avea 20 de ani când l-a însoţit în turneu pe Rickie Lee Jones, şi a cântat alături de acesta atât cu vocea, cât şi cu pianul. "Don't Cry, Ilene", cântec regăsit pe primul ei album înregistrat în 1989, s-a bucurat de um mare succes. L-a cântat mulţi ani în clubul At My Place, săptămână de săptămână. Anii au trecut, iar în inima Vondei flacăra muzicii a crescut.

A înregistrat mai multe discuri, însă colaborarea cu David Kelley, producător al unor seriale de televiziune, avea să-i schimbe destinul. David Kelley a considerat că melodiile Vondei se potrivesc "mănuşă" pentru coloana sonoră a serialului "Ally McBeal", o tragicomedie urbană despre o avocată plină de viaţă şi confuză. Vonda a acceptat "provocarea", iar Kelley i-a propus astfel să înregistreze "Songs from Ally McBeal" la casa de discuri 550 Music, un album ce cuprinde o colecţie de cântece originale şi cover-uri din serial. O imensă reuşită atât pentru film, cât şi pentru muzică.

Vonda Shepard a concertat în urmă cu un an în România şi a decis să revină într-un miniturneu, pentru a susţine patru concerte la Cluj, Sibiu, Braşov şi Bucureşti în perioada 11-14 februarie. Până atunci, vă invităm să-i aflaţi povestea luni, 8 februarie, şi să ascultaţi un album excepţional vândut până acum în mai bine de 12 milioane de exemplare.

×
Subiecte în articol: special