x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Malibu se mută în România! Modelul Chevrolet intră pentru prima dată în Europa

Malibu se mută în România! Modelul Chevrolet intră pentru prima dată în Europa

de Sebastian S. Eduard    |    20 Sep 2012   •   20:30
Malibu se mută în România! Modelul Chevrolet intră pentru prima dată în Europa

Chevrolet a lansat pe piata, pentru prima data in Europa, modelul Malibu. Chevrolet Malibu este cea mai longeviva gama de modele din clasa medie din industria auto, lansata in anul 1964. De la modelele hot rod la autovehiculele de politie, la decapotabile si pana la sedan-urile de dimensiuni medii de pe strazile americane, nu exista multe autovehicule de dimensiuni medii care sa fi atras un numar atat de mare de persoane precum modelul Chevrolet Malibu. Noul Malibu este primul model sedan Chevrolet din clasa medie destinat cu adevarat pietei mondiale, fiind totodata prima editie a modelului care va fi lansata in Europa.

Modelul emana robustete, confort, spatiu. Este poate exact la ceea ce se gandeste un european cand vrea o "masina americana'. Arata bine din toate unghiurile, iar pentru un aer de sportivitate si agresivitate blocurile optice spate au fost imprumutate de la Camarro. E de bine! La interior, noul Malibu ofera o ambianta confortabila si rafinata. Acesta dispune de un post de conducere dublu specific marcii Chevrolet si de un panou central de instrumente pe care este amplasat un ecran color tactil de sapte inch (pentru nivelurile superioare de echipare).

Interiorul. Panoul de instrumente amplasat in partea mediana se prelungeste in mod natural inspre panourile portierelor, in timp ce forma ramelor celor doua cadrane seamana cu cea a modelului Camaro. Tehnologia pe baza de tuburi luminoase este utilizata in diferite zone ale postului de conducere pentru a produce lumina de fundal de culoare albastru-gheata, specifica marcii Chevrolet. Aceasta include banda decorativa neagra, cu accente cromate, care se desfasoara de-a lungul intregului panou de instrumente.

Motoare. In Europa, Chevrolet Malibu poate fi comandat cu un motor pe benzina sau diesel, ambele cu patru cilindri. Pentru inceput, in Romania se va comercializa varianta diesel. Acesta este produs la Kaiserslautern, Germania, si dispune de sistem de injectie common rail la inalta presiune, doi arbori cu came in chiulasa si un turbocompresor cu geometrie variabila avansat, prevazut cu intercooler. Dezvolta o putere de 160 cp la 4.000 rpm si genereaza un cuplu maxim de 350 Nm la 1.750 rpm, datorita acestora modelul Malibu putand atinge o viteza maxima de 213 km/h. In combinatie cu transmisia manuala, unitatea diesel are un consum de 5,1 litri/100 km in regim mixt.

×