x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Alegerile pentru preşedinţia LPF vor avea loc la 23 octombrie, Iorgulescu va candida pentru un nou mandat

Alegerile pentru preşedinţia LPF vor avea loc la 23 octombrie, Iorgulescu va candida pentru un nou mandat

18 Sep 2017   •   16:54
Alegerile pentru preşedinţia LPF vor avea loc la 23 octombrie, Iorgulescu va candida pentru un nou mandat

Alegerile pentru preşedinţia Ligii Profesioniste de Fotbal vor avea loc în cadrul Adunării Generale programate în 23 octombrie, de la ora 12,00, actualul preşedinte Gino Iorgulescu anunţându-şi, luni, într-o conferinţă de presă, candidatura pentru un nou mandat. 

Candidaţii trebuie să fie propuşi de un club din Liga I, înscrierile urmând să se facă până la 7 octombrie. "Una dintre principalele condiţii pentru a candida este aceea de a fi propus de un club din Liga I. Propunerile se fac cu 15 zile înainte de data alegerilor, adică până pe 7 octombrie. Conform statutului, candidatul trebuie să aibă cetăţenie română, să aibă studii superioare de lungă durată cu licenţă, să nu fi suferit condamnări penale privative de libertate şi să nu fi fost declarat persona non grata de către Federaţia Română de Fotbal", anunţat secretarul general al LPF, Justin Ştefan. 

Preşedintele Gino Iorgulescu a menţionat că îşi propune să facă mult mai mult dacă va câştiga un nou mandat la şefia LPF. "Am stabilit în Adunarea Generală de azi data alegerilor pentru preşedinţia LPF. Aşadar, alegerile vor avea loc pe 23 octombrie, ora 12,00. Eu am intenţia să candidez din nou, dar aştept să văd dacă mă propune vreun club. Nu a fost totul perfect în acest mandat, tot timpul ai ce să-ţi reproşezi. Au mai fost scăpări, dar vreau să fac în următorul mandat mai mult decât în acesta. Următorul mandat va fi de 5 ani, pentru că am modificat statutul, dar o persoană nu va putea avea mai mult de 2 mandate. Noi am făcut această modificare de statut când am devenit preşedinte. Aici erau mandate nelimitate, iar noi am luat modelul de la preşedinţia României şi am pus mandat de 5 ani, maximum 2. La FRF sunt 3 mandate maximum, de câte 4 ani. Nu am vrut să înăspresc condiţiile de candidatură, să nu zică lumea că îmi fac eu avantaje. La federaţie însă s-au făcut nişte schimbări care avantajează actualul preşedinte. Nu m-am gândit deocamdată să candidez la preşedinţia FRF, eu vreau la LPF să meargă lucrurile foarte bine. În rest nu mă gândesc la nimic altceva", a spus el. 

Iorgulescu susţine că în noul mandat va asigura cluburilor din Liga I aceeaşi sumă de bani din drepturile TV ca până acum şi chiar mai mult. În prezent, conform actualului contract, cluburile încasează anual 27,5 milioane de euro. 

"M-am hotărât să candidez pentru că unele cluburi au insistat, dar până nu văd scris nu mă îmbăt cu apă rece. Apoi m-am asigurat că pot să refac contractul pentru drepturile TV începând de la aceeaşi sumă (n.r. - 27,5 milioane de euro net pe sezon) sau poate încă mai mare, pentru alţi 5 ani. Am avut discuţii cu cei care au preluat contractul de televiziune de la ISB (n.r. - compania Intel Sky Broadcast din Malta). Iar dânşii mi-au dat asigurări că se pot lua bani mai mulţi. Mi-au spus că vor ca eu să candidez, iar dacă eu candidez se asigură noul contract, plecând de la banii care s-au luat până acum (n.r. - 27,5 milioane de euro net pe sezon). În plus, publicitatea să se vândă la comun şi să se încaseze mai mulţi bani. Cluburile acum nu au un marketing foarte bun şi iau bani puţini din publicitatea pe leduri la meciuri sau ce mai au prin stadioane. Dânşii au făcut nişte calcule şi cluburile pot câştiga mai mult vânzând la comun drepturile TV şi drepturile de publicitate pe stadioane", a precizat el. 

Referitor la o eventuală candidatură a lui Marius Stan, fost preşedinte al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, Iorgulescu a afirmat: "Fiecare are şansa lui. E ca la examen, te prezinţi, ai şanse. Vedem acum ce se va întâmpla, opţiunea cluburilor e cea mai importantă. Nu am informaţii de alţi candidaţi, nu ştiu... prin presă s-au mai vehiculat nişte nume. Aşteptăm până pe 7 octombrie şi vedem". 

Gino Iorgulescu (61 de ani) a fost ales preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) la 14 noiembrie 2013, cu 11 voturi, faţă de cele 7 primite de contracandidatul său de atunci, Dumitru Dragomir. 
AGERPRES

×