x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Georgia, calificată la Euro 2024 cu o victorie la lovituri de departajare în fața Greciei

Georgia, calificată la Euro 2024 cu o victorie la lovituri de departajare în fața Greciei

de Redacția Jurnalul    |    26 Mar 2024   •   23:32
Georgia, calificată la Euro 2024 cu o victorie la lovituri de departajare în fața Greciei

Georgia s-a calificat marți la Euro 2024 grație victoriei cu 4-2 la loviturile de departajare în fața Greciei. Prima finală a play off-ului de baraj s-a încheiat cu scorul de 0-0 după prelungiri. Georgia a ajuns la primul său turneu major.

Georgianul Nika Kvekveskiri a transformat lovitura de pedeapsă decisivă, după ce grecul Giorgos Giakoumakis a ratat a patra execuție a oaspeților.

Giorgi Mamardashvili a apărat prima execuție a Greciei, prin Anastasios Bakasetas, după ce gazdele au preluat conducerea la loviturile de departajare, dar georgianul Georges Mikautadze a ratat și el de la punctul cu var, pentru a le da grecilor o nouă șansă.

Georgia va face parte din Grupa F, alături de Portugalia, Turcia și Cehia, la Euro din Germania, care va începe pe 14 iunie.

Meciul a fost unul încrâncenat și nervos, cu ocazii puține în timpul regulamentar. Spiritele s-au încins la pauză, când ocupanții ambelor bănci de rezervă au intrat pe teren, portarul de rezervă al Georgiei, Giorgi Loria, a primit un cartonaș roșu.

Grecul Konstantinos Mavropanos a fost foarte aproape de a aduce victoria elenilor, lovitura sa de cap nimerind bara.

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: georgia grecia EURO 2024