x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A început Târgul de Pâine în Parcul Naţional

A început Târgul de Pâine în Parcul Naţional

10 Sep 2010   •   00:00

Pâine făcută pe vatră, papanaşi, cozonaci, turte, făcute "la vedere".



Aleile Parcului Naţional s-au transformat într-un tradiţional sat al pâinii la care sunt aşteptaţi bucureştenii dornici să sărbătorească cea de-a zecea ediţie a Târgului de pâine, organizată de Primăria Sectorului 2.

Pe parcursul celor trei zile, între orele 10:00- 18:00, vizitatorii vor retrăi atmosfera de toamnă bogată a unui sat şi a unui târg tradiţional românesc: gospodari din toate zonele ţării, straie specifice, ateliere şi expoziţii de meşteşuguri, mici gospodării săteşti, prezentarea reţetelor vechi de sute de ani, obiceiuri (pomul ritual cu pâine de naştere, de nuntă, de moarte, chemarea ploii, a prosperităţii, cultul grâului), cultura tradiţională (cântec, dans, snoave.)

Păstrând şi o notă contemporană, sunt prezente în parc marile unităţi de panificaţie, firme particulare, dar şi numeroşi producători de vin şi ţuică, alimente eco.

Iubitorii de tradiţii şi mâncare ecologică au ocazia să descopere un spaţiu amenajat în jurul simbolurilor care împlinesc drumul anevoios al pâinii, de la bobul de grâu la pâinea proaspătă scoasă din cuptor.

De altfel, an de an, iubitorii tradiţiilor strămoşeşti au rememorat drumul pâinii ce ne însoţeşte la toate evenimentele majore ale vieţii şi este nelipsită de la naştere, botez, căsătorie şi până la moarte, fiind simbolul prosperităţii şi belşugului.

Pâinea tradiţională făcută pe vatră sau la ţest, în paralel cu pâinea de fabrică, plăcinte, papanaşi, cozonaci, turte, bulz şi multe altele vor fi oferite celor dornici să guste aceste produse autentice, cele mai multe dintre ele fiind create "la vedere".

×
Subiecte în articol: observator