Viorel Hrebenciuc, liderul deputaţilor PSD, a susţinut, în şedinţa CExN, la care au avut acces şi jurnaliştii, că unii colegi ai liderului PNL Crin Antonescu au negociat cu PDL votul de la Senat privind "mica reformă" în Justiţie, el apreciind că în acest caz se vede "naivitatea" liderului PNL
"Crin Antonescu, nu-l văd un preşedinte care să conducă PNL în asemenea situaţii. Sub el, colegi ai săi au negociat cu cei de la PDL. Este o realitate. Nu putea să vină votul la Senat din neant. Acolo a fost o înţelegere. Există în fapt, chiar dacă o neagă. Vehemenţa lui Antonescu e demnă de o cauză mai bună, iar naivitatea domniei sale se vede. E în politică de 20 de ani şi rămâne un tânăr politcian de perspectivă", a spus Hrebenciuc.
Comentariul lui Hrebenciuc a fost făcut în contextul în care liderii PSD discutau în CExN propunerea făcută de Victor Ponta privind acordarea unui mandat privind discuţiile cu PNL pe tema colaborării parlamentare şi locale.
Hrebenciuc a luat cuvântul şi a spus că PNL este "un partid balama", care "este mic şi va rămâne mic", el subliniind că "obsesia" liberalilor este de a nu deveni "anexa" PSD.
Hrebenciuc a subliniat, totodată, că "problema" liberalilor este aceea că îşi încalcă în momente decisive cuvântul dat, el făcând trimitere la "agreement-ul" existent între PSD şi PNL în 2008, la alegerile locale, care a fost încălcat "grosolan"de liberali.
"Ce s-a întâmplat marţi, la Senat, e mult mai grav decât vă imaginaţi: în sesiune extraordinară, pe legi importante, au spus una şi au votat alta, fără să ne spună. E mult mai grav şi vă spun din experienţa din viaţa parlamentară. Noi niciodată nu am votat altfel decât am spus. Sunt semne care mă pun pe gânduri pentru activitatea viitoare", a spus Hrebenciuc.
Senatul a adoptat, marţi, în sesiunea extraordinară, Legea privind accelerarea soluţionării proceselor în Justiţie, PDL şi PNL întrunind 76 de voturi "pentru", în timp ce 37 de senatori PSD au votat "împotrivă", înregistrându-se şi o abţinere. Legea accelerării proceselor în Justiţie operează peste 150 de modificări la numeroase articole din Codul de procedură civilă, Codul de procedură penală, Codul Penal, Codul Familiei, Legea privind executorii judecătoreşti.
Mediafax