"Foarte mulţi consideră că doar uitatul în telefon este periculos (n.r. - în cazul şoferilor). Da, uitatul în telefon este periculos pentru că atunci când vrei să vezi un mesaj sau cine te sună asta înseamnă două - trei secunde în care te uiţi la telefon. Trebuie să ne imaginăm că la 100 km/h parcurgi 27 de metri pe secundă, iar asta înseamnă 70-80 de metri timp în care nu vezi în faţă.
Asta este una - şi într-adevăr este foarte periculos şi trebuie să te abţii să faci asta - dar la fel de rău este că mintea ta este cu gândul la discuţia de la telefon. Atunci vorbim despre cele două situaţii: una în care vorbeşti cu cineva relaxat, adică discuţi cu soţia ce mai face, ce mai e pe acasă, ce mai face pisica, etc... în care gândul tău este totuşi la condus pentru că noi avem capacitatea să facem un singur lucru principal. Undeva între 80-90% din capacitatea noastră intelectuală se îndreaptă către activitatea principală. În momentul în care activitatea principală devine secundară - când în timpul vorbitului banal la telefon se întâmplă ceva în discuţia respectivă, când apare ceva important, creierul nostru mută de la activitatea principală condusul maşinii la activitatea principală subiectul de la telefon.
Chiar dacă nu mă uit în telefon şi doar vorbesc, creierul se duce cu activitatea principală acolo iar cea secundară devine condusul. Nu e problemă, nimeresc drumul, dar dacă apare o situaţie specială, reacţia mea va fi foarte întârziată, lucru care înseamnă chiar ratarea drumului sau chiar că acţionez/reacţionez foarte târziu. (...) Acest lucru este flagelul zilelor noastre: vorbitul la telefon. Tot suntem tentaţi să o facem, să credem că acel ceva e foarte important. Atâta timp cât nu se suprapune cu o situaţie specială nu se întâmplă nimic, dar dacă se întâmplă e rău de tot", a explicat Titi Aur.