x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Concurs interuniversitar la Universitatea Politehnica din Bucureşti. „Să cunoaștem Mecatronica și Robotica”

Concurs interuniversitar la Universitatea Politehnica din Bucureşti. „Să cunoaștem Mecatronica și Robotica”

26 Apr 2017   •   13:21
Concurs interuniversitar la Universitatea Politehnica din Bucureşti. „Să cunoaștem Mecatronica și Robotica”

În perioada 27-28 aprilie 2017, Universitatea Politehnica din București - Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, prin Departamentul de Mecatronică si Mecanică de Precizie, va organiza ediția a IV-a a competiției interuniversitare „Să cunoaștem Mecatronica și Robotica”. La acest eveniment vor participa echipe de studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea din Pitești, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea "Constantin Brâncuși" din Târgu Jiu și Universitatea Politehnica din București.

Probă practică, premii în euro şi echipamente speciale

Concursul constă într-o proba practică ce se desfășoară pe platforme mecatronice puse la dispoziţie de sponsorul concursului, compania SMC. Proba constă în asamblarea, reglarea structurilor mecanice şi electrice precum şi în concepţia şi realizarea unui program de lucru conform sarcinilor primite din partea comisiei de jurizare. Proba se desfășoară pe durata a trei ore, juriul punctând rapiditatea și corectitudinea îndeplinirii sarcinilor de lucru. Sistemul mecatronic realizat va fi condus cu un automat programabil, iar limbajul de programare va fi unul dintre cele folosite în mod curent în mediul industrial. Premiile oferite constau în 500 euro premiul I, 300 euro premiul II şi 150 euro premiul III. Totodată, primele echipe clasate primesc din partea sponsorului o parte dintre echipamentele de concurs. Departamentul de Mecatronică și Mecanică de precizie a participat la ultimele două ediții ce s-au desfășurat la Universitatea din Craiova. La prima participare echipa Universităţii Politehnica Bucureşti a obținut locul III, iar la cea de anul trecut locul I. Pe lângă premiile obținute sponsorul a donat primilor clasați si echipamentele pe care s-a realizat concursul.Studenții antrenați în această competiție au șansa de a se instrui în domeniul sistemelor mecatronice industriale ce sunt controlate cu automate programabile. În acest fel ei deprind tehnici specifice programării acestor sisteme ceea ce le este deosebit de util în momentul angajării. Pe plan local stabilirea echipei este precedată de o competiție internă, fiind  implicaţi 200 de studenti .

×