x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 50 de ani de la asasinarea pastorului Martin Luther King

50 de ani de la asasinarea pastorului Martin Luther King

03 Apr 2018   •   14:52
50 de ani de la asasinarea pastorului Martin Luther King

Pastorul şi publicistul Martin Luther King, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1963, s-a născut la 15 ianuarie 1929 în Atlanta, statul Georgia. A studiat la Atlanta şi la Seminarul teologic din Chester, Pensylvania. 

În 1955, a obţinut titlul de doctor în filosofie la Universitatea Boston şi a devenit pastor la Montgemery, Alabama. În acelaşi an a iniţiat o mişcare non-violentă pentru drepturile populaţiei de culoare, fondată ca organizaţie oficială în 1957 sub numele de "Southern Christian Leadership Conference" şi al cărei preşedinte a devenit. Momentul culminant al activităţii sale l-a constituit marşul de la Washington, în 1963, la care au participat 250.000 de persoane. 

Ca rezultat, în 1964, Congresul SUA vota "Civil Rights Act". În acelaşi an, King a primit Premiul Nobel pentru Pace şi a militat împotriva războiului din Vietnam. Un tânăr compozitor din Dresda a compus, în 1972, pentru acela care toată viaţa a condus acţiunile de protest împotriva segregaţiei rasiale, o simfonie ce a fost primită cu mare căldură de public şi de critica muzicală. Premiera a avut loc la renumita Filarmonică din Dresda. 

Martin Luther King a fost asasinat la 4 aprilie 1968, la Tennessee, în timpul unui discurs, de către James Earl Ray. AGERPRES

×
Subiecte în articol: martin luther Martin Luther King