x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Birmingham. Mai multe manuale instigatoare la violenţă au fost descoperite într-o şcoală musulmană

Birmingham. Mai multe manuale instigatoare la violenţă au fost descoperite într-o şcoală musulmană

17 Iul 2017   •   13:36
Birmingham. Mai multe manuale instigatoare la violenţă au fost descoperite într-o şcoală musulmană

Guvernul Marii Britanii a ordonat o cercetare mai amăunţită la o şcoală musulmană din Birmingham unde un băiat a murit în martie, după cum notează The Independent. În timpul inspecţiei, au fost descoperite mai multe cărţi din biblioteca şcolii în care scria că bărbaţii au dreptul să-şi bată femeile şi să le oblige să întreţină relaţii sexuale cu aceştia.

Ofsted (Oficiul pentru Standarde în Educaţie) a vizitat şcoala Al-Hijrah, după ce Mohammed Ismaeel Ashraf, un copil de 9 ani, a suferit o reacţie alergică şi s-a prăbuşit în timp ce era la şcoală. Băiatul a fost dus la spital, dar a murit la scurt timp.

Un raport din iunie spune că şcoala era “inadecvată”, elevii nu erau “suficient” de în siguranţă, iar personalul nu era pregătit pentru urgenţe medicale.

În prezent, şcoala este implicată într-o lungă luptă legală pentru a le fi permisă segregarea fetelor şi băieţilor.

“Sunt profund îngrijorată în legătură cu ideea că segregarea copiilor într-o şcoală mixtă este acceptabilă.”, a spus inspectorul şef de la Ofsted, Amanda Spielman.

 

×