x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Evadari spectaculoase in afacerea AIR COCAINA. Conexiuni cu Romania

Evadari spectaculoase in afacerea AIR COCAINA. Conexiuni cu Romania

de Dan Constantin    |    28 Oct 2015   •   07:28
 Evadari spectaculoase in afacerea AIR COCAINA. Conexiuni cu Romania
Sursa foto: angelo gilardelli/Getty Images/iStockphoto

Afacerea Air Cocaina in care un transport aerian cu 680 kg DROGURI a fost retinut in Republica Dominicana are o noua fila spectaculoasa.
In martie 2013 pe aeroportul Punta Cana o operatiune antidrog americano-dominicana conduce la retinerea echipajului si pasagerilor unui avion privat tip Falcon ce urma sa decoleze spre Saint Tropez ,pe Coasta de Azur a Frantei.La bord sunt descoperite valize pline cu drog-680 kg de cocaina pura.Actiunea antidrog este extinsa in Franta unde sunt aresate zeci de persoane, conexate cu echipa din Republica Dominicana. Intre cei arestati la Paris se afla si Frank Colin, sotul Mariei Marinescu , vedeta a modei in Romania.

Cei patru arestati in Republica Dominicana, sunt condamnati la 20 de ani in prima instanta. Cei doi piloti , care au sustinut ca nu cunosteau incarcatura, au primit aceiasi pedeapsa cu cei doi pasageri . Pana la recurs cei patru francezi au avut permisiunea sa circule in interiorul insulei.Unul dintre pasageri, Nicolas Pisapia este prieten cu Frank Colin, si este casatorit tot cu o romanca.

Lovitura apare cand pilotii au aparut in aceste zile la Paris.Ei au evadat in circumstante evazive si au fost preluati de o ambarcatiune care i-a transportat intr-un teritoriu francez- probabil Guadeloupa sau Martinica. Autoritatile franceze care urmeaza sa preia cazul nu au dat amanunte legate de evadare. Pilotii au fost extrasi din Republica Dominicana cu ajutorul unui consilier al liderului politic Le Pen care s-a sprijinit pe marinari si aviatori francezi care au actionat din caramaderie cu evadatii , si ei fosti piloti militari, noteza publicatia Liberation.

Maria Marinescu a divortat de traficantul de droguri Colin, fost agent de paza la case de moda la Paris care a dezvoltat afaceri in imobiliar , acum esuate. 

×