x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iohannis i-a ”luat fața” lui Tudose - președintele pleacă la new York, la sesiunea generală a ONU

Iohannis i-a ”luat fața” lui Tudose - președintele pleacă la new York, la sesiunea generală a ONU

de Dan Constantin    |    10 Sep 2017   •   13:57
Iohannis i-a ”luat fața” lui Tudose - președintele pleacă la new York, la sesiunea generală a ONU

Klaus Iohannis va participa la a 72-a sesiune a Adunării Generale a ONU, ale căror dezbateri în plen, rezervate liderilor țărilor membre , încep în 19 septembrie la New York.

Exista și posibilitatea ca România să fie reprezentată de primul ministru Mihai Tudose, după o regulă a rotației. La precedenta sesiune, din toamna anului trecut, președintele a mers în SUA însoțit de Carmen Iohannis.

Ambasadorul României la Washington a declarat că în această toamnă premierul va face o vizită în SUA,surse diplomatice menționând pentru Jurnalul Național ca posibilă cuplare a vizitei cu participarea la lucrările sesiunii ONU.Supoziția nu s-a confirmat.

Klaus Iohannis va sosi în Statele Unite în 18 septembrie. Pentru acea zi președintele Trump a anunțat că va avea consultări cu mai mulți lideri pentru a propune un plan de reformare a ONU. Nu este clar dacă Klaus Iohannis va  fi invitat la consultări .

×