x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mesajul disperat al unei eleve adresat presedintelui Trump!

Mesajul disperat al unei eleve adresat presedintelui Trump!

18 Feb 2018   •   08:29
Mesajul disperat al unei eleve adresat presedintelui Trump!

O supravietuitoare a recentului atac sangeros asupra unui liceu din Florida si soldat cu 17 morti, a lanat critici dure la adresa presedintelui Donald Trump, denuntand legaturile acestuia cu NRA, puternicul grup de lobby favorabil armelor de foc in SUA.

 

"Ma adresez tuturor oamenilor politici care au primit donaţii din partea NRA, să vă fie ruşine!", a strigat Emma Gonzalez cu prilejul unei manifestaţii împotriva armelor la Fort Lauderdale, reprosandu-i lui Trump că a primit sprijin financiar din partea influentului grup în campania electorale din 2016. "Sa va fie rusine!", a repetat, ca un ecou, multimea adunata.

"Daca presedintelui imi spune ca a fost o tragedie cumplita, dar ca nu poate face nimic, il intreb cat a primit de la National Rifle Association. II spun eu: 30 de milioane de dolari", a strigat furioasa tanara de 18 ani. "Ce pret oamenii pentru dumneavoastra, domnule Trump?", a lansat Emma, comparand aceasta suma cu numarul victimelor atacurilor care au insengerat tara de la inceputul anului.

"Faptul ca ai dreptul sa cumperi arme automate nu mai este o chestiune politica, este o problema de viata si de moarte", a continuat Emma.

Exmariculat din motive disciplinare de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, sud-estul Statelor Unite, Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, a intrat miercuri în instituţia şcolară înarmat cu o puşcă semiautomată AR-15 şi mai multe cartuşe, omorând 17 elevi şi profesori şi rănind alte 15 persoane.

El a fost arestat în aceeaşi zi în localitatea învecinată Coral Springs şi inculpat pentru crime joi, când a compărut pentru prima oară în faţa unei instanţe.

×