x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prinţul Harry a făcut terapie şi box pentru a depăşi moartea mamei sale

Prinţul Harry a făcut terapie şi box pentru a depăşi moartea mamei sale

de Alice Petrescu    |    18 Apr 2017   •   13:50
Prinţul Harry a făcut terapie şi box pentru a depăşi moartea mamei sale
Sursa foto: Joe Giddens/AP

Prinţul Harry a mărturisit recent că a avut nevoie de ajutorul unui psihiatru pentru că a fost aproape de o cădere nervoasă, după ce ani de zile a refuzat să vorbească despre moartea mamei sale. Prinţul, care avea 12 ani când Diana şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină, a recunoscut că a apelat la un specialist când avea deja peste 20 de ani, pentru că până atunci a preferat să îşi ignore sentimentele.

 

Moartea Prinţesei Diana a fost un şoc pentru toţi cei apropiaţi, iar copiii ei au fost cei mai afectaţi. Prințul Harry a povestit cât de greu i-a fost să treacă peste pierderea mamei sale la o vârstă fragedă și cum a decis să apeleze la un terapeut 20 de ani mai târziu. Cel mai mic fiu al prințului Charles și a prințesei Diana spune că a refuzat să vorbească despre moartea mamei sale şi şi-a refulat orice fel de durere provocată de acel moment tragic. El spune că felul în care a ales să treacă peste moartea mamei sale a fost să-şi bage capul în nisip și să refuze să vorbescă despre ea. "Pot să spun că moartea mamei când aveam 12 ani şi faptul că nu am vrut să vorbesc despre asta 20 de ani şi-au pus amprenta asupra mea, atât pe plan personal cât şi pe plan profesional. Am fost pe punctul de a avea numeroase căderi nervoase din cauza durerii, dar şi a minciunilor şi concepţiilor greşite pe care le-am auzit", a povestit Harry, care acum are 32 de ani. 

"Modul meu de a rezolva problema a fost să nu mă gândesc la mama. Când am început să vorbesc despre ea, toate sentimentele reprimate au început să se manifeste şi atunci am înţeles că am multe de rezolvat", a mai adăugat Harry, care a dezvăluit că fratele său, William, a fost cel care l-a convins să caute un profesionist. 

Cel de-al cincilea moștenitor la tronul Marii Britanii a recunoscut că a cerut ajutorul fratelui său, William, care l-a trimis la specialist. Totodată, Harry a apelat și la box.

“Simțeam nevoie să dau un pumn cuiva”

”În timpul acelor ani în care mă închisesem în mine am apelat la box pentru că toată lumea îmi spunea că este bun pentru mine și pentru a elibera tensiunea care se acumula. Și într-adevăr m-a salvat pentru că de multe ori simțeam nevoie să dau un pumn cuiva”, a mai spus prințul. “Apoi am început să vorbesc puțin despre asta și dintr-o dată toată durerea pe care nu am procesat-o până atunci a ieșit la suprafață și mi-am dat seama că sunt foarte multe lucruri cu care trebuie să mă confrunt”, a completat Harry. În luna august a acestui an se vor împlini 20 de ani de la moartea prințesei Diana, mama prinților William și Harry. Prințesa Diana a murit în 1997, într-un accident de mașină în Paris. La momentul acela, Harry avea 12 ani, iar William 15. De atunci, Harry s-a implicat activ în munca caritabilă a mamei sale, deși recunoaşte că nu s-a modelat, în mod conștient, după prințesa Poporului.  

 

Prinţesa Diana a murit într-un accident de maşină, în 1997, la Paris. Anul acesta, cei doi fii, William şi Harry, vor comemora 20 de ani de la moartea ei. 

 

×