x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Restricții severe la Kiev din cauza infecțiilor cu COVID-19

Restricții severe la Kiev din cauza infecțiilor cu COVID-19

01 Noi 2021   •   15:26
Restricții severe la Kiev din cauza infecțiilor cu COVID-19

Restricții severe au intrat, astăzi, în vigoare în Kev, capitala Ucrainei din cauza infecțiilor cu COVID-19, pe fondul ratei scăzute de vaccinare.

Ucraina a înregistrat 2,94 milioane de infecții și 68.027 de decese până la 1 noiembrie, conform Reuters.

Doar 7,4 milioane de persoane, adică mai puțin de o cincime din populația totală de aproximativ 41 de milioane de locuitori, a fost vaccinată complet până în prezent.

Începând de luni, locuitorii din Kiev trebuie să prezinte certificate de vaccinare sau dovada unui test COVID-19 negativ pentru a intra în restaurante, cafenele, săli de sport și centrele comerciale. Salariații acestor locuri trebuie să fie vaccinați.

Autoritățile au declarat că echipe speciale vor monitoriza respectarea restricțiilor în transportul public.

Corespondenții Reuters au văzut polițiști și membri ai Gărzii Naționale staționați la intrările în metrou verificând certificatele de vaccinare ale oamenilor. Personalul din restaurante și cafenele a efectuat verificări similare asupra clienților lor.

„onsider că toate acestea sunt o necesitate, pentru că altfel oamenii, din păcate, nu înțeleg. Trebuie să fii vaccinat. Trebuie să-i motiveze cumva pe oameni", a declarat pentru Reuters Julia Lisok, o angajată a unei bănci: „Din păcate, Ucraina are unul dintre cele mai scăzute niveluri de vaccinare și acest lucru nu ne apropie de Europa".

Vaccinarea împotriva COVID-19 este obligatorie în Ucraina pentru unii angajați de la stat, iar autoritățile speră că noile restricții vor accelera vaccinarea.

Rusia vecină a impus, de asemenea, noi măsuri dure de izolare, deoarece decesele cauzate de COVID-19 au atins un nivel record zilnic.

În Polonia, care se învecinează de asemenea cu Ucraina, numărul total de cazuri a depășit vineri trei milioane.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ucraina kiev COVID restricţii