x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Seism în Elveţia, provocat, cel mai probabil, de un proiect geotermic

Seism în Elveţia, provocat, cel mai probabil, de un proiect geotermic

de Istvan Deak    |    20 Iul 2013   •   11:22
 Seism în Elveţia, provocat, cel mai probabil, de un proiect geotermic

O serie de teste de forare realizate recent în cadrul unui proiect geotermic din estul Elveţiei sunt bănuite că ar fi provocat sâmbătă în aceeaşi regiune un seism cu magnitudinea de 3,6, au anunţat autorităţile elveţiene.

"Nu putem exclude faptul că în zilele următoare s-ar putea produce alte cutremure", a afirmat, într-un comunicat, Serviciul seismologic elveţian al Şcolii Politehnice federale din Zurich (EPFZ).

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 05:30, experţii au înregistrat un seism cu magnitudinea de 3,6, la o adâncime de 4 kilometri, în apropiere de oraşul St-Gall.

"Seismul are probabil o legătură directă cu testele şi cu activităţile de simulare realizate în forajul unui proiect de geotermie la St-Gall, unde au fost deja înregistrate mai multe microseisme în ultimele zile", a mai precizat serviciul seismologic elveţian. "Cutremurul de pământ a fost resimţit pe o suprafaţă largă în regiune", au explicat experţii. Aceştia avertizează că s-ar putea observa mici afectări ale clădirilor, în urma seismelor de o asemenea magnitudine şi care sunt situate la o astfel de adâncime.

Pe de altă parte, Serviciul Seismologic elveţian a mai înregistrat un cutremur de pământ, dar în cantonul Appenzell Rhodes-Exterieures, în apropiere de Herisau. Seismul, care a avut magnitudinea de 3,8, a avut loc tot sâmbătă la ora 05:30.

×
Subiecte în articol: seism elvetia