x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Toate jocurile anilor '90, gratis și jucabile în browser. Toată arhiva MS-DOS, publicată de The Archive Team

Toate jocurile anilor '90, gratis și jucabile în browser. Toată arhiva MS-DOS, publicată de The Archive Team

09 Ian 2015   •   17:02
Toate jocurile anilor '90, gratis și jucabile în browser. Toată arhiva MS-DOS, publicată de The Archive Team

Fondatorul The Archive Team şi unul din administratorii site-ului Internet Archive, Jason Scott, a anunţat că a publicat peste 2000 de jocuri video clasice, din era MS-DOS. Conform postării lui Scott, toate pot fi jucate direct din browserul de Internet, fără a fi necesară descărcarea şi instalarea lor pe Hard Disk. Jocurile sunt rulate cu ajutorul programului EM-DOSBOX, un emulator al vechii platforme MS DOS, populară la începutul anilor '90.

Totuşi, cei care doresc să încerce jocurile video din noua colecţie trebuie să ţină cont de două lucruri. Mai întâi, emulatorul de mai sus se află în stadiul de beta, ceea ce înseamnă că este posibil să experimenteze anumite erori de funcţionare. În al doilea rând, jucătorii nu au posibilitatea să salveze progresul din joc, astfel încât, singura posibilitate, deocamdată, de a parcurge un joc până la capăt este să o facă dintr-o singură jucare.

Din categoria de jocuri Role-Playing, Internet Archive cuprinde titluri clasice precum The Hobbit, lansat în 1983; Moonstone: A Hard Days Knight, apărut în 1992, o combinaţie de RPG cu strategie în timp real; Rogue, un alt joc din 1983 şi un episod al faimoasei serii Zelda.

Nostalgicii jocurilor de simulare, strategie şi management îşi vor putea testa din nou abilităţile de lider jucând Railroad Tycoon Deluxe (1993); Master of Orion (1993), una din primele strategii spaţiale; Populous (1989), jocul în care ajungi să hotărăşti soarta unor întregi populaţii virtuale.

O altă categorie ce cu siguranţă atrage numeroşi pasionaţi este cea a shooterelor, putând fi încercate titluri care au definit genul, precum The Ultimate DOOM (1995); Duke Nukem 3D (1996) sau Wolfenstein 3D, apărut în 1992, principala inspiraţie a titlurilor gen run-and-gun.

Nu lipsesc nici alte nume care au făcut istorie în domeniul jocurilor pe calculator. Merită amintite, printre altele, Prince of Persia (1990); Ms. Pac-Man (1983); Metal Gear (1990); Tetris (1986), Battle Chess (1988) şi Seek and Destroy (1996).

Întreaga colecţie de jocuri poate fi accesată la adresa: https://archive.org/details/softwarelibrary_msdos_games

The Internet Archive este o bibliotecă digitală, gratuită.

×