x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Indicele Dow Jones a urcat la o valoare istorică

Indicele Dow Jones a urcat la o valoare istorică

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2024   •   01:00
Indicele Dow Jones a urcat la o valoare istorică

Indicele Dow Jones Industrial Average, unul dintre cei mai mari indici bursieri din SUA în acest an, a avut joi momentul său de glorie, deoarece a depășit pentru scurt timp 40.000 de puncte pentru prima dată în istorie, scrie Reuters.

Recordul înregistrat de Dow - precum și noile recorduri înregistrate de S&P 500 și Nasdaq Composite la începutul acestei săptămâni - vin în contextul în care investitorii devin tot mai încrezători că SUA se îndreaptă spre o evoluție a economiei, în care Rezerva Federală este capabilă să domolească inflația fără a afecta grav creșterea economică.

De asemenea, un sezon de profituri peste așteptări a contribuit la creșterea acțiunilor, 77% dintre companii depășind estimările, față de 67% în trecut, potrivit datelor LSEG IBES din 10 mai.

În timp ce componentele Dow sunt ponderate în indice în funcție de prețul acțiunilor lor, acțiunile S&P 500 sunt ponderate în mare parte în funcție de valoarea lor de piață. Modificările relativ rare ale indicelui Dow înseamnă că, uneori, acesta poate fi mai lent pentru a include unele dintre cele mai tari companii.

Aproximativ 89 de miliarde de dolari în active sunt evaluate în funcție de indicele Dow, comparativ cu 11.450 de miliarde de dolari legați de S&P 500, potrivit studiului anual al activelor S&P Dow Jones Indices din decembrie 2023. Cu toate acestea, indicele ponderat în funcție de preț păstrează un cache cultural: înființat în 1896, este mult mai vechi decât S&P 500, care a fost lansat în 1957, și decât Nasdaq, care a fost lansat în 1971. Dow a depășit performanța indicelui S&P 500 în opt din ultimii 20 de ani. În acest an, a crescut cu 5,8%, față de creșterea de 11,1% a S&P 500 de la începutul anului și de 11,2% a Nasdaq.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dow jones indice valoare istorica