x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un motan adoptat dintr-un adăpost a fost numit ''Prinzător-şef de şoareci'' la ambasada Marii Britanii din Iordania

Un motan adoptat dintr-un adăpost a fost numit ''Prinzător-şef de şoareci'' la ambasada Marii Britanii din Iordania

22 Noi 2017   •   20:45
Un motan adoptat dintr-un adăpost a fost numit ''Prinzător-şef de şoareci'' la ambasada Marii Britanii din Iordania

Un motan salvat dintr-un adăpost pentru animale fără stăpân şi-a luat în primire noul post de "Prinzător-şef de şoareci" ("Chief Mouser)" la ambasada Marii Britanii din Iordania, confirmând astfel faptul că o veche tradiţie londoneză a căpătat de curând ramificaţii internaţionale, notează Reuters.


"Lawrence of Abdoun" ("Lawrence din Abdoun") este un motan negru cu alb care, potrivit contului său de Twitter, se subordonează direct motanului Palmerston de la Ministerul de Externe britanic, o felină ce îi delectează în mod regulat pe cei 57.000 de admiratori (followeri) ai săi cu cele mai noi informaţii insolite de pe bulevardul Whitehall (unde se află majoritatea ministerelor britanice) prin intermediului contului său @DiploMog.

Lawrence, care poartă numele lui T.E. Lawrence, un ofiţer din armata Marii Britanii care a luptat alături de arabi împotriva Imperiului Otoman în timpul Primului Război Mondial, are deja peste 4.500 de admiratori de când a fost adoptat dintr-un adăpost pentru animale fără stăpân, luna trecută.

Abdoun este cartierul din Amman, capitala Iordaniei, în care este situată ambasada britanică.

''În afară de îndatoririle sale de prinzător de şoareci, el ţine legătura cu admiratorii de pe Twitter. Interesant este faptul că publicul britanic priveşte ambasada Marii Britanii din Iordania într-o lumină diferită'', a declarat viceambasadoarea Laura Dauban.

''Prin intermediul contului de Twitter al lui Lawrence încercăm să arătăm o altă faţă a Iordaniei, cum este aceasta de fapt, o ţară paşnică, prosperă, pe care turiştii britanici ar trebui să vină s-o viziteze'', a adăugat Laura Dauban.

Din mesajele publicate pe contul @LawrenceDipCat, se poate afla faptul că Lawrence a descoperit pericolele care pândesc pe reţelele de socializare şi s-a confruntat deja cu mesaje defăimătoare la adresa greutăţii sale corporale.

''E puţin supărat pentru că unii oameni au spus că părea cam gras în ultimul tweet, aşa că va face câteva exerciţii şi va publica (noutăţile) pentru a rectifica situaţia'', a mai spus viceambasadoarea britanică.

Un alt motan, ''coleg'' cu Palmerston şi Lawrence of Abdoun, este Gladstone, o felină numită Prinzător-şef de şoareci la Trezorerie. Gladstone a prins deja 22 de şoareci de când a fost adus în urmă cu un an de la un adăpost pentru animale la sediul Ministerului de Finanţe din Marea Britanie cu "misiunea" de a reduce populaţia de rozătoare aflată în subsolul clădirii londoneze. Contul lui Gladstone de pe Instagram are peste 10.000 de admiratori.

Cel mai faimos motan angajat în postul de Prinzător-şef de şoareci la o instituţie din Marea Britanie este însă Larry, care locuieşte în reşedinţa prim-ministrului Theresa May şi care a primit acceptul permisiunea de a rămâne la adresa din Downing Street Nr. 10 după schimbarea guvernului britanic şi părăsirea reşedinţei oficiale de către familia lui David Cameron şi a echipei acestuia.

Despre Larry, care locuieşte acolo din 2011 şi provine din unul dintre cele mai renumite adăposturi pentru animale din Marea Britanie, ''Battersea Dogs and Cats Home'', se spune că are un ''simţ puternic de prădător'', ceea ce îl face potrivit pentru misiunea de prindere a şoarecilor.

În 2011, când Larry a ajuns la Downing Street Nr. 10, David Cameron a anunţat că motanul va aduce ''un plus semnificativ'' echipei premierului. Înaintea lui Larry, titlul de ''Chief Mouser to the Cabinet Office'' a mai fost deţinut de pisica Sybil (2006-2009) şi de motanul Humphrey (1989-1997). AGERPRES

×