x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Earl, ameninţare reală pentru Caraibe

Uraganul Earl, ameninţare reală pentru Caraibe

30 Aug 2010   •   00:00

La 3.00 GMT (6.00, ora României) rafalele de vânt au crescut până la 160 de kilometri pe oră, a anunţat Centrul naţional pentru uragane (NHC) american, cu sediul la Miami, în sud-estul Statelor Unite.



De acum, "Earl este un uragan de categoria a doua pe scara Saffir-Simpson", a adăugat NHC, avertizând că o "intensificare suplimentară este prevăzută". NHC, citat de Mediafax, a precizat că se aşteaptă ca Earl "să devină uragan major până luni seara".

Centrul uraganului Earl este în prezent situat la 80 de kilometri est-nord-est de insula caraibiană Barbuda, deplasându-se spre vest-nord-vest cu 24 de kilometri pe oră, conform NHC.

Locuitorii insulelor Antigua şi Barbuda din Caraibe, unde rafale moderat puternice au început să sufle, se pregăteau duminică seara de rafalele violente şi ploile puternice care vor însoţi uraganul Earl.

Localnicii au baricadat casele şi magazinele şi au invadat supermarketurile, în condiţiile în care meteorologii au avertizat cu privire la ploi abundente.

Premierul acestui mic stat, Baldwin Spencer, le-a cerut duminică locuitorilor ale căror case ar putea fi inundate să se refugieze în zone mai ridicate.

×
Subiecte în articol: observator