x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Militarii ruși ar fi luat prizonieri zeci de civili din regiunea Harkov

Militarii ruși ar fi luat prizonieri zeci de civili din regiunea Harkov

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2024   •   23:55
Militarii ruși ar fi luat prizonieri zeci de civili din regiunea Harkov

Forțele ruse au capturat zeci de civili dintr-un oraș din regiunea Harkov, a declarat un oficial ucrainean. Prizonierii sunt interogați de ruși, mai susțin ucrainenii. Ei sunt ținuți în beciurile unor clădiri.

 Acuzațiile sunt făcute de șeful departamentului de investigații al poliției regionale din Harkov, Serhii Bolvinov, potrivit Sky News. El a declarat publicației Suspilne că oamenii au fost capturați în timp ce încercau să scape de un atac aerian al rușilor.

„Oamenii sunt ținuți în subsoluri, interogați, iar cei care efectuează interogatorii sunt angajați FSB”, a spus el.

Și ministrul de Interne al Ucrainei, Ihor Klymenko, a declarat joi că rușii au capturat mai mulți civili. El a mai spus că armata rusă a efectuat execuții.

„În partea de nord a orașului Vovceansk, unde au loc confruntări, armata rusă ia în captivitate civili. Se știe despre primele execuții de civili de către armata rusă. Unul dintre locuitorii orașului Vovceansk a încercat să evadeze pe jos, a refuzat să se supună comenzilor invadatorilor, rușii l-au ucis", a transmis Ihor Klymenko pe Telegram.

Orașul Vovceansk, din nordul regiunii Harkov, a fost supus mai multor atacuri în ultimele săptămâni. Rușii au declanșat o ofensivă în regiunea Harkov și susțin că au reușit să preia controlul asupra unor sate din apropierea orașului.

×