x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Lascăr și Macovei, trimiși în judecată

Lascăr și Macovei, trimiși în judecată

de Monica Cosac    |    17 Oct 2017   •   14:50
Lascăr și Macovei, trimiși în judecată

Medicii Ioan Lascăr și Alexandru Radu Macovei au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, în dosarul licitației de echipamente medicale de la Secția de Arși a Spitalului de Urgență Floreasca din Capitală. Potrivit procurorilor, spitalul a fost prejudiciat cu peste opt milioane de lei.

Procurorii DNA au anunţat, ieri, trimiterea în judecată a lui Radu Macovei, fost manager al Spitalului Floreasca, şi a lui Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă din cadrul spitalului, pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul privind achiziţiile făcute pentru Secţia de mari arşi din cadrul unităţii medicale. Potrivit unui comunicat al DNA, pentru aceeaşi faptă a fost trimisă în judecată Marina-Magdalena Gontariu, la data faptei şeful biroului achiziţii al Spitalului de Urgenţă Bucureşti, în timp ce Aurel Cătălin Galea, administrator al SC Gemedica SRL, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit procurorilor, în anul 2013, în urma unei licitaţii fictive, Spitalul Floreasca a încheiat cu societatea Gemedica SRL un acord-cadru, pe baza căruia s-au achiziţionat la preţuri supraevaluate, un număr de 54 de echipamente medicale necesare dotării «Unităţii de îngrijire a arşilor grav».

Anchetatorii spun că s-a produs, astfel, prejudicierea spitalului cu suma de 8.213.831 lei (inclusiv TVA) din care: 4.791.431 lei reprezentând diferenţa dintre preţul plătit de spital pentru echipamentele medicale şi preţul la care au fost achiziţionate de S.C. Gemedica S.R.L. de la furnizorii săi şi 3.422.400 lei reprezentând contravaloarea barocamerei (care nu a funcţionat vreodată).

“Barocamera nu este funcţională şi nici instalată. Cu toate acestea, reprezentanţi ai autorităţii contractante, împreună cu cei ai furnizorului, au semnat procese-verbale de recepţie şi procese-verbale de punere în funcţiune”, arată DNA. (Monica Cosac)

 

 

×