x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Deputatul PNL Mihai Voicu, achitat definitiv într-un dosar de corupție. În primă instanță, fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Deputatul PNL Mihai Voicu, achitat definitiv într-un dosar de corupție. În primă instanță, fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

22 Iun 2020   •   16:21
Deputatul PNL Mihai Voicu, achitat definitiv într-un dosar de corupție. În primă instanță, fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare
Sursa foto: Foto: Facebook/ Mihai Voicu

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost achitat definitiv, luni, de Înalta Curte de Casație și Justiție într-un dosar de corupție, în care era acuzat că le-ar fi solicitat bani membrilor de partid din județul Dolj pentru a fi trecuți pe liste la alegerile din 2012.

În iunie 2019, un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție îl condamnase la trei ani de închuisoare cu suspendare.

Mihai Voicu a fost trimis în judecată în 2017.

În acelaşi dosar, au mai fost achitaţi Dan Lucian Ştefan Mogoş (secretar general coordonator al PNL Dolj) şi Constantin Enea (vicepreşedinte al Biroului Permanent Teritorial al PNL Dolj şi reprezentant al SC Coliseum SA). Aceştia primiseră la instanţa de fond pedepse cu suspendare.

În plus, prin decizia de luni a fost anulată și hotărârea primei instanțe privind confiscarea unor sume de bani de la Mihai Voicu și ceilalți doi inculpați.

În perioada ianuarie - aprilie 2012, Mihai Voicu, în calitate de preşedinte al PNL Dolj şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, beneficiind de ajutorul lui Mogoş, şi-ar folosit influenţa şi autoritatea determinate de funcţiile deţinute pentru a impune membrilor Biroului Permanent Teritorial criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuţii individuale, potrivit unui comunicat al DNA.

Concret, „donațiile” respective ar fi condiționat candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau susținerea politică pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o instituție publică.

Procurorii au afirmat că Mihai Voicu ar fi solicitat cotizații de 16.400 de lei, sumă care urma să fie multiplicată în funcție de importanța postului de care era interesat cel care dădea banii.

„Procedând în această manieră, 20 de membri ai organizaţiei de partid au fost determinaţi să remită diverse sume de bani (între 5.000 şi 20.000 lei) în valoare totală de 290.450 lei. Din această sumă de bani, inculpatul Enea Constantin Cosmin a primit 156.680 lei pentru a fi folosiţi la achiziţionarea de materiale promoţionale ce urmau a fi folosite în campania electorală din vara anului 2012", notează DNA.

×
Subiecte în articol: mihai voicu dosar de coruptie