x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Copii cercetători şi antreprenori, la Snagov

Copii cercetători şi antreprenori, la Snagov

de Diana Scarlat    |    09 Noi 2012   •   21:53
Copii cercetători şi antreprenori, la Snagov

Elevilor de şcoală generală de la Snagov le-a fost lansată o provocare: o competiţie în care fiecare grup să arate ce ştie despre zona în care s-au născut.

Copiii au cercetat, au citit, au scris prezentări, au organizat mici expoziţii de grup şi s-au întrecut astăzi, la Tâncăbeşti, pe malul lacului, nu într-o probă de pescuit, ci pentru titlul de cea mai bine informată şcoală.

Copiii şi-au făcut bine "temele” şi au prezentat, în cadrul concursului organizat de Fundaţia Snagov, cercetarea lor de teren şi bibliografică, precum şi documente inedite din istoria comunei, găsite de ei în "arhivele” personale ale familiilor, vecinilor sau ale prietenilor, aducând importante mărturii de cultură a zonei din care provin, cu elemente de etnografie culese în mod ştiinţific.

Au participat elevi de la Liceul Mihail Kogălniceanu, din Snagov, de la Şcoala Generală Nr.1 din Ciolpani, de la Şcoala Generală Nr.3, din Siliştea Snagovului, şi de la Şcoala Nr. 2, din Lipia, aceştia din urmă dând dovadă de un spirit antreprenorial de excepţie, deoarece copiii s-au înscris în concurs din proprie iniţiativă şi s-au pregătit fără a fi îndrumaţi de profesori. Grupul de la Lipia şi-a prezentat lucrările într-o organizare proprie, pentru care şi-au împărţit sarcinile asemenea unei echipe de profesionişti, făcându-şi singuri "PR-ul”, lucrările în format electronic şi chiar un pliant de prezentare a echipei, la care celelalte grupuri nu s-au gândit. Mai mult, responsabilul cu comunicarea a avut grijă să împartă pliantele în public şi să ofere informaţii despre echipa fantastică de la Lipia.

Pe lângă premiile pe care le-au primit de la organizatori, în urma concursului, copiii au plecat de la Tâncăbeşti cu foarte multe informaţii noi despre istoria zonei Snagov, oferite de preşedintele Fundaţiei Snagov, Constantin Turmac. În plus, au căpătat multă experienţă în privinţa organizării prezentărilor, care le va folosi în competiţiile viitoare.

×